Hopp til innhold

Fem års fengsel for drap

Mannen som skjøt og drepte en mann fra Askim i desember i fjor, er dømt for drapet.

Politiaksjon i Follo

En 36 år gammel mann fra Askim ble drept i Ytre Enebakk i desember i fjor. Mannen som skjøt ham, er nå dømt til fem års fengsel.

Foto: Erik Engen/ NRK

Drapet skjedde ved Klemma i Ski kommune. Den 50 år gamle mannen som er dømt for drapet, innrømmet det hele, men hevdet at det skjedde i nødverge.

Retten mener tiltalte oppfattet at det forelå en nødvergesituasjon, men at tiltalte gikk for langt i sitt forsvar.

LES OGSÅ:

Dommeren ville frikjenne mannen

Dommeren mente at mannen måtte frifinnes for å ha handlet i nødverge, mens rettens flertall, meddommerne, avgjorde at 50-åringen måtte dømmes.

Ski-mannen er dømt for å ha skutt og drept den 36 år gamle mannen fra Askim 6. desember i fjor. Det kom også frem i retten at 50-åringen plantet våpen på avdøde.

50-åringen må sone fem år i fengsel. Ved siden av fengselsstraffen må mannen betale til sammen over 170.000 kroner i erstatning.

– Vi registrerer at det er uenighet mellom meddommerne og tingrettsdommeren. Dette tar vi til vurdering. Det er Ikke tatt noen beslutning om saken ankes, sier forsvarer Siv Hallgren.

Foreslo at familien skulle reise bort

Mannen som nå er dømt, har tidligere opplyst at han mottok trusler en time før drapet, noe som ble gjentatt i retten.

Klokken 12.00 på formiddagen den aktuelle dagen mottok politiet en melding om at en mann var blitt truet i Ytre Enebakk. Politiet foreslo at familien kunne dra bort en tur, men dette ble ikke gjort fordi det var veldig glatt på veien denne dagen.

En time senere kom meldingen om at en mann var skutt på samme sted.

Det ble avfyrt minst ett skudd med rifle mot bilen, som hadde et synlig kulehull i panseret. Mannen som nå er død ble skutt utenfor bilen.

Huset der drapet skjedde ligger langs en sidevei av riksvei 155, like nord for kommunesenteret Kirkebygda i Ytre Enebakk.