Hopp til innhold

Banket opp mobbere - ble frikjent

Storebror, Steffen Richard Remen, ga lillebrors mobbere juling. Retten frikjente ham for vold.

Banket opp mobber - ble frikjent

Steffen Richard Remen banket opp lillebrorens mobbere - ble frikjent av Moss tingrett.

Foto: Tor Rene Stryger/NRK

Det var 6. august i fjor at 26 år gamle Steffen Richard Remen skal ha slått en 15 år gammel gutt i ansiktet, utenfor ishallen på Ørejordet i Moss.

Remen skal ha slått 15-åringen 5-10 ganger i ansiktet med flat hånd. Den fornærmede krøp sammen, holdt seg for ansiktet og gråt, men Remen fikk reist ham opp og fortsatte å slå.

LES OGSÅ:

Følte seg maktesløs

Bagrunnen for angrepet skal ha vært at Remens lillebror ved gjentatte anledninger har vært utsatt for både fysisk og verbal mobbing og trakassering. En guttegjeng har stått bak, og 15-åringen Remen og et familiemedlem gikk til angrep på, skal ha vært en lederskikkelse i gjengen.

– Vi har prøvd å gjøre alt ordentlig ved å gå til politiet, snakke med skolen og foreldre, men ingen ting har hjulpet. Når saker bare blir henlagte på denne måten, så føler man seg så maktesløs og lurer på hva man skal gjøre, sier Remen.

Ingen hjelp

Mannen og resten av hans familie har lenge prøvd å få en slutt på mobbingen av hans bror. Men verken helsestasjonen, skolen, barnevernet, BUPP, PPT-tjenesten, mobbernes foreldre eller politiet har tatt hånd om saken.

– Det å måtte stå ved siden av og ikke kunne gjøre noen ting har vært et rent helvete, for å si det mildt, sier 26-åringen.

Angrer ikke

Familiemedlemmet til 26-åringen ble i Tingretten dømt for å ha skadet den 15 år gamle mobberen. Et slag med slosshanske medførte tre sting i bakhodet, men her fant dommeren så mange formildende omstendigheter at mannen slipper å sone de 60 dagene i fengsel.

Steffen Richard Remen sier at både han og det andre familiemedlemmet hadde forberedt seg på straff, men at han i ettertid ikke har angret på angrepet.

– Jeg angret kanskje litt med en gang, men når det hadde gått noen dager, og jeg så at alt hadde roet seg, så forsvant den angeren ganske fort. Da broren min hadde kommet seg tilbake på skolen uten å bli trakassert, følte jeg at det var verdt det, sier han.

Preventiv nødverge

Retten er enig med de to tiltaltes forsvarere i at de tiltalte befant seg i en nødvergesituasjon, ettersom andre muligheter på å løse konfliktene hadde blitt forsøkt tidligere, uten hell.

Retten la også til grunn at Remens bror kort tid før hendelsen umotivert ble angrepet av den 15 år gamle gutten. Avgjørende for retten var imidlertid at lillebroren hadde vært utsatt for gjentatte angrep over lengre tid.