Hopp til innhold

Nortura-ansatte på pinebenken

Nortura klarer ikke å bestemme seg for hvor de skal svinge sparekniven. Det betyr at de ansatte må leve i uvisshet om hva som skjer med jobbene gjennom sommeren.

Nortura

Totalt arbeider rundt 800 fast ansatte ved fabrikkene til Nortura.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Nortura må effektivisere driften, noe som kan bety nedleggelse av deler av virksomheten i Norge.

Nortura har i dag to kyllingsslakterier på Østlandet – i Elverum og Rakkestad – samt en foredlingsfabrikk på Hærland.

Eggpakkeriene er i Silsand, Heimdal, Hå, Rakkestad og Bø. Totalt arbeider rundt 800 fast ansatte ved disse fabrikkene.

Tirsdag opplyser Nortura at de forlenger prosessen med å utrede selskapets framtidige egg- og kyllingsstruktur frem til høsten.

Det betyr at de ansatte må leve i uvisshet om hva som skjer med jobbene gjennom sommeren.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norturas kyllingslakteri i Rakkestad

Norturas kyllingslakteri i Rakkestad er et av stedene som har en usikker fremtid.

Foto: NRK / NRK

– Må bruke god tid

Konsernsjef Geir Olav Opheim i Nortura, som er morselskapet til Gilde og Prior, sier han forstår at medarbeiderne kan oppleve at de nå holdes på pinebenken.

– Vi skal imidlertid meisle ut den mest kostnadseffektive og konkurransekraftige egg- og kylingsstrukturen i Norge i et 20 - 30 års perspektiv. Derfor ønsker vi å gå enda grundigere inn i enkelte forhold rundt en framtidig struktur, der alle er tjent med at vi bruker den tiden vi trenger i en så stor og kompleks sak, sier han i en pressemelding.

LES: Ordførere kriger om kyllingslakteri

Medarbeiderne ved fabrikkene er blitt orientert om forlengelsen i dag.

I pressemeldingen skriver Nortura også at begrunnelsen for at prosessen forlenges er «behovet for å se egg- og kyllingsstrukturen i et enda lengre, helhetlig økonomi- og investeringsperspektiv samt å kartlegge den total varestrømmen».

Ledelsen tar sikte på å legge fram en samlet innstilling til styret i løpet av høsten.