Hopp til innhold

Rally-Petter kjører 250 mil hjem

Petter Solberg sender teamet sitt hjem fra
Rally Tyrkia i buss. Selv setter rallystjernen seg bak eget ratt i 250 mil.

Petter Solberg i Tyrkia

Petter Solberg er en populær mann i Tyrkia.

Foto: MUSTAFA OZER / AFP

Sju flybilletter fra Istanbul til Nice var alt 35-åringen fikk fatt i på rekordtid mandag ettermiddag på grunn av flyforbudet over Skandinavia.

– Sju av oss flyr Istanbul–Nice. Jeg har en bil stående i Monaco, og den kjører vi hjem til Sverige. Om ett døgn er vi hjemme, sa lillebror Solberg til NTB mandag ettermiddag.

Blant passasjerene blir storebror Henning (37).

LES: - Bilen kjennes helt perfekt

Privatfly askefast i Frankrike

De øvrige i det 16 mann store privatteamet til 2003-verdensmesteren samt 30 besøkende fra Citron Norge må legge ut på en 3150 kilometer lang tur i innleid buss, som vil ta omkring tre døgn.

På veien fra Istanbul og til Wien vil bussen feie gjennom Bulgaria, Serbia, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Tyskland.

Solbergs privatfly, som har base i svenske Torsby, står fast i Frankrike på grunn av flyforbudet. Uansett ville privatflyet kun vært til nytte for mindretallet.

– Stemningen på topp

Petter Solberg ligger på annenplass i VM sammenlagt etter annenplassen i Rally Tyrkia. Det var nordmannens tredje plassering på rad på seierspallen (2-3-2).

– Stemningen i teamet er iallfall på topp. Selv om dette ble mitt dyreste løp noensinne ettersom så å si alt på bilen må byttes ut, viste vi at farten er der. Jeg måtte holde igjen både lørdag og søndag for å spare bilen, sa Petter Solberg.

Han har vært i Tyrkia siden 9. april. Om to uker må Team Solberg være på plass i New Zealand for neste VM-runde.

– Vi får ta båt til New Zealand, da..

LES OGSÅ: