Lettet over tre poeng

MFK-trener Per Morten Haugen fikk litt arbeidsro da mossekråkene vant fortjent 2-0.

Kenneth Kvalheim

Scoret: Jan Kvalheim, på straffesparket Moss fikk etter 55 minutters spill hjemme mot Mjøndalen søndag kveld.

Seieren mot Mjøndalen brakte de gule og svarte ut av bunnstriden.

- Vi er best gjennom hele kampen og vinner fortjent, sier Haugen til NRK Østfold like etter kampslutt - tydelig lettet over den etterlengtede seieren.

Tok styringen

Moss var sultne på seier og viste det fra start i kveldens 1.divisjonskamp på Melløs. Etter åtte minutter hadde Jo Sondre Aas kampens første klare målsjanse, men ungguttens skudd fra 16 meter var ikke giftig nok.

Etter å ha vært det førende laget i store deler av kampen til nå, fikk Moss endelig lønn for strevet da dommeren nølende blåste straffespark til hjemmelaget ti minutter ut i annen omgang. Storscorer Kenneth Kvalheim var sikker fra krittmerket.

Ut av bunnstriden

Kvalheim og Moss fortsatte å dominere. Kvarteret etter straffemålet, var Tommy Edvardsen heldig med sitt innoverskrudde hjørnespark. Ingen spillere i boksen reagerte og ballen gikk direkte i nettmaskene.

Dermed er Moss, som har slitt med å stille lag tidligere i år, på vei ut av bunnstriden etter kveldens runde. Laget har nå 15 poeng, bare ett poeng mer enn Bryne på den øverste nedrykksplassen, men også bare fire poeng opp til Hønefoss på fjerdeplass i en fortsatt jevn 1. divisjon.