Hopp til innhold

Brannbiltyv med fulle sirener gjennom bysentrum

Mange så brannbilen, men ingen har beskrivelse av brannbiltyven som er på frifot i Fredrikstad.

Brannvesenets kommandobil

Så du hvem som kjørte denne kommandobilen gjennom sentrum av Fredrikstad mandag ettermiddag.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

Flere vitner har meldt fra til politiet at de så brannbilen kjøre gjennom sentrumsgatene i Fredrikstad med fulle sirener og blålys.

Det var i går kveld at kommandobilen til Fredrikstad brannvesen ble stjålet fra byens brannstasjon. Les: Stjålet brannbil funnet

Tyv på utrykning

Brannbilen ble senere på kvelden funnet på Gudeberg i Fredrikstad, men politiet har foreløpig ikke sirklet inn noen gjerningsmann.

- Vi har fått flere meldinger om at den blant annet kjørte gjennom sentrum av Fredrikstad med fulle sirener og blålys. Vi håper at flere kan ha sett noe og ønsker at de kan tipse oss her, sier politiførstebetjent Lasse Steve, som etterforsker saken.

Savner beskrivelse av tyven

Politiet har ikke fått noen meldinger om at brannbilen kjørte for fort. De har heller ikke fått noen god beskrivelse av gjerningsmannen.

- Vi har ingen beskrivelse av gjerningsmannen og derfor håper vi jo at publikum kan hjelpe oss med det, sier Steve til NRK.

Det var personer fra brannvesenet som oppdaget bilen på Gudeberg.

- På Gudeberg hvor bilen ble funnet ble det også stjålet en sykkel. Men vi kan foreløpig ikke konkludere med at tyven har dratt videre med den, sier Steve.