Hopp til innhold

Rune Rudberg frifunnet

Rune Rudberg ble trodd da han i retten forklarte at han ikke mente å lure Statens vegvesen.

Rune Rudberg

Arkivfoto

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Førerkortet må imidlertid artisten se langt etter de neste månedene.

Les også: Rudberg: - Jugde ikke om førerkort

Den syngende trøgstingen er dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, og fratas førerkortet i 15 måneder.

- Jeg er fornøyd med frifinnelsen, men er veldig misfornøyd med størrelsen på boten og at jeg mister lappen i så lang tid, sier Rudberg til NRK Østfold.

- Mente ikke å lure noen

Rudberg møtte i retten tidligere denne uken tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring til offentlig myndighet da han 24. juli i fjor skal ha opplyst på Hafslund trafikkstasjon i Sarpsborg at han hadde mistet førerkortet.

Sannheten var imidlertid at han ble tatt for promillekjøring i Sverige tre uker tidligere, og førerkortet hans ble beslaglagt.

Forklaringen på trafikstasjonen førte til at han fikk utstedt en midlertidig kjøretillatelse og deretter et nytt førerkort 19. september i fjor.

- Jeg sa at jeg hadde mistet førerkortet, men tenkte ikke noe over hvordan jeg formulerte dette. Jeg mente ikke å lure noen, sa Rudberg i retten mandag, og ble altså trodd.

I dommen står det at ikke er tvil om at Rudberg sa han hadde "mistet" førerkortet i Sverige. Retten mener dette er en formulering som kan oppfattes på minst to måter.

Fratatt førerkortet

Rudberg var også tiltalt for å ha kjørt en varebil i Fredrikstad 20. februar i år på tross av at han ikke hadde gyldig førerkort for denne type motorvogn.

Rudberg tilstod dette forholdet i retten og er nå dømt til å betale 12.000 kroner. Artisten er også fratatt førerkortet i 15 måneder, og må avlegge full ny førerprøve dersom han vil sette seg bak rattet igjen.