Hopp til innhold

Styret i HA trekker seg

Ting skjer raskt i forbindelse med striden rundt Halden Arbeiderblad. Lørdag ble det klart at LO i Halden går inn for ekstraordinær generalforsamling. Nå trekker styret i avisen seg.

Harald Bjerge

Harald Bjerge sier styret vil trekke seg.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

- Vi har fått innspill fra store eiere om å ha en ekstraordinær generalforsamling, og styret mener det er riktig å ha et styremøte mandag. Plassene i styret vil bli stilt til disposisjon, sier Harald Bjerge til NRK lørdag.

Mandag 4. mai innkaller han til hastemøte i styret klokka 1330.

- Etter møtet vil valgkomiteen starte arbeidet med å finne et nytt styre, sier Bjerge.

Les også:
Ny generalforsamling i HA
- Til skrekk og advarsel
Avisveteraner sjokkert


- Har fått mye negativt

1. mai Halden 2009

Styret i Halden Arbeiderblad har fått massiv kritikk fra ansatte, eiere og leserne. Oppslutningen om de ansattes parole 'Nei til usaklige oppsigelser' ga den største deltakelsen i 1. mai-toget på flere år i Halden.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det er etter massiv kritikk fra de ansatte i bedriften, aksjonærer, annonsører og abonnenter at styret innkaller til møtet mandag.

Kritikken har vært hard mot styrets leder etter at det ble klart at han og nestleder i styret, Jan Magnar Hansen, uten styrebehandling, hadde møtt ansvarlig redaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad og bedt dem vurdere stillingene sine.

Senere vedtok styret med seks mot tre stemmer å følge opp Bjerges beskjed til Rekve og Kolstad.

Ill. foto

Etter at det ble kjent at styret ville si opp Rekve og Kolstad har avisen tapt rundt en million kroner på oppsagte abonnement og brutte annonseavtaler.

Foto: Rainer Prang / NRK

Dette førte til at 200 abonnenter sa opp avisa, annonsører trakk seg fra annonseavtaler og kritikken haglet fra egne aksjonærer, ansatte og leserne i brevs form, i leserinnlegg, på facebook og i blogger.

- Det har vært del kritikk mot oss som har jobbet med lokalt eierskap og arbeidsplasser, og en del av kritikken har vært urettmessig, sier styreleder Harald Bjerge.

- Har ikke lykkes

Bjerge sier til NRK at han har hatt fokus på lokalt eierskap og lønnssomhet i avisen, men at styret ikke har lykkes.

- Vi trekker oss for å få tilbake den positive gløden rundt Halden Arbeiderblad, sier han.

På forespørsel fra NRK om styret og han selv kunne ha gjort noe annerledes, hvis de skulle startet jobben på nytt, svarer Bjerge at det er det sikkert, men han ønsker ikke å utdype dette nærmere.

Var tvunget til generalforsamling

Ni av ti styremedlemmer i LO Halden besluttet seg lørdag for at de vil ha ekstraordinær generalforsamling i Halden Arbeiderblad.

Dermed måtte det bli ny generalforsamling i og med at eiere av flere enn 10 prosent av aksjene krever ekstraordinær generalforsamling, slik vedtektene lyder.

Kan vi holde diskusjonsforumet fritt for persjonsjikane og usakligheter ?

Det er svært positivt med stort engasjement i diskusjoner på NRK Østfolds kommentarforum.

Kan vi holde diskusjonen og kommentarene fri for personsjikane og usakligheter slipper redaksjonen å fjerne innlegg eller moderere disse.