Hopp til innhold

Basseng-løftet sprekker igjen

Det mye omtalte bassenget ved Korsgård skole i Askim er fremdeles tomt - til tross for at skolen er pusset opp for 100 millioner kroner.

Bading
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Før Stortingsvalget i 2005 gikk Arbeiderpartiet ut og lovte å fylle en rekke tomme bassenger med vann hvis de kom til makten.

Da ble det tomme bassenget i Askim trukket frem som et eksempel i Aps kampanjebrosjyrer, men fortsatt - snart fire år senere - venter elevene fortsatt på vannet.

Dette til tross for at Korsgård skole nylig ble pusset opp for 100 millioner kroner.

Leder av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Korsgård skole ,Cathrin Anfinnsen Thon, frykter at skolebassenget også blir stående tomt i fremtiden.

- Ja, det er merkelig at de ennå ikke har klart å finne økonomiske midler, sier Thon til NRK.

- Var et løfte

FAU-lederen har kjempet i flere år for å få fyllt opp skolebassenget på Korsgård skole.

Hun stiller seg uforstående til mangelen av penger til dette i forbindelse med at skolen nylig ble totalrenovert for 100 millioner kroner.

- Argumentet til politikerne er at det også skulle ha vært lagt inn driftskostnader i regnestykket. Vi mener imidlertid at de burde fått det til uansett. Nettopp fordi det var et løfte, sier Thon.

Lover ingenting

Dersom kommunen får ekstra penger til driften av skolebassenget kan det igjen bli fylt opp igjen.

Men arbeiderparti ordfører i Askim kommune Trygve Westgård lover ingenting i neste ukes formannskapsmøte der saken skal tas opp igjen. Han sier kommunen er nødt til å prioritere.

FAU-lederen mener det er spesielt viktig for de små barna at skolebassenget kommer i drift. Mange foreldre er bekymret for at de minste åm bade i det store Østfold-badet.