Hopp til innhold

Mann skutt hos luksusbilforhandler

Flere pengeinnkrevere oppsøkte mandag en luksusbilforhandler i Fredrikstad. Det endte med at en mann ble skutt.

Smart Classics

Dette er lokalene til Smart Classics hvor en mann skal ha blitt skutt mandag kveld. Politiet er sparsomme med opplysinger, men sier at de vet navnet på minst en person som skal være innblandet.

Foto: NRK/Shemsi Bunjaku

Dramaet utspilte seg hos bilforhandleren Smart Classics på Solli mandag kveld.

Rett før stengetid skal flere personer ha oppsøkt innhaveren og kommet med et krav om penger.

Innhaveren skal så ha blitt sperret inne på et kontor i flere timer, mens tre av pengeinnkreverne stakk av med hver sin bil. Senere skal en en mann i slutten av 40-årene med tilknytning til butikken ankommet stedet.

- Da oppstod det en konflikt, som endte med at han ble banket opp og skutt, sier krimsjef Geir Kristiansen i Fredrikstad-politiet.

- Oppholder seg på trygt sted

Politiet har ennå ikke møtt mannen som skal ha blitt skutt, men han skal nå oppholde seg på det politiet omtaler som "et trygt sted"

- Vi har vært i kontakt med mannen. Han sier at han har en skuddskade og at han oppholder seg på et trygt sted, sier krimsjef Geir Kristiansen til NRK Østfold.

Én av bilene som ble stjålet, er funnet igjen i Råde, mens de to andre ennå ikke er funnet. Politiet har etterlyst en sølvfarget BMW M3 og en rød 1966-modell Alfa Romeo GT 1600.

Én pågrepet

En mann er pågrepet i saken. Ifølge politiet har mannen tilknytning til saken, men er også siktet for en mindre narkotikaforbrytelse,

Hvilken rolle han spilte i dramaet er ennå uklart, ifølge politiet.

Politiets pressemelding om saken

Smart Classics

Mennene som oppsøkte Smart Classics, flyttet rundt på flere av bilene inne i lokalet. Tre biler ble stjålet, men en av disse ble funnet igjen i Råde.

Foto: NRK/Shemsi Bunjaku

Fant blod på gulvet

Politiet har undersøkt åstedet i Solliveien, og det er foretatt tekniske undersøkelser. Det funnet noe blod på gulvet i et rom.

- Denne saken har høy prioritet. Vi har sikret spor og opplysninger. Vi er interessert i tips fra publikum, sier Kristiansen.

NRK Østfold har ikke lyktes med å komme i kontakt med Smart Classics.

- En del uønskede opplevelser

Smart Classics driver blant annet med kjøp, salg og service av nye og eldre sportsbiler. Hovedvekten er lagt på bilmerker som Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar og Porsche.

LES OGSÅ: Jobber med drømmebiler

Smart Classics

Politiet har satt opp sperringer rundt luksusbilforhandlerens lokaler på Rolvsøy. Politiet har undersøkt stedet og sikret seg spor.

Foto: NRK/Shemsi Bunjaku

På Smart Classics sine nettsider ble det for en stund siden lagt ut en melding som peker tilbake på tidligere hendelser.

"Den siste tiden har det vært en del uønskede opplevelser med alt fra tyveri til underslag ,og usanne opplysninger om vårt foretak. Vi ønsker nå å legge dette bak oss slik at vi ikke bruker mer negativ energi og tid på disse eller andre negative hendelser", står det blant annet i meldingen.