Hopp til innhold

Fastlege for 1800 pasienter får ikke arbeidstillatelse

Mannen har vært fastlege i 6 år og har ansvar for 1800 pasienter. I går ble han fjernet fra sin stilling fordi Utlendingsnemnda nektet å gi ham arbeidstillatelse.

Legekontor

Illustrasjonsbilde.

Foto: NRK

Fastlegen, som kommer fra Kenya, har jobbet ved et legesenter i Sarpsborg siden 2002.

- Skal sørge for at alle får legehjelp

- Det er selvfølgelig en veldig vanskelig situasjon for pasientene, for legen må slutte på dagen, så dette er jo en litt akutt situasjon, men min oppgave som helsesjef er å ivareta de innbyggerne som bruker legen, og jeg har nå etablert en midlertid ordning slik at alle som trenger legehjelp skal få det, sier Øyvind Werner Johansen, helsesjef i Sarpsborg.

Kommunen må nå skaffe en ny lege, noe som kan ta litt tid, sier Johansen.

Avslag på klage

Hverken kommunen eller NRK har foreløpig fått noen begrunnelse fra Utlendingsnemnda for hvorfor legen ikke lenger får jobbe i Norge, men kommunen har vært klar over at dette vedtaket kunne komme.

- Dette er jo en klage som han har fremmet tidligere for Utlendingsnemnda, og han har fått et avslag tidligere som han har påklaget, og den klagen er nå behandlet ,og vedtaket som nå er fattet, er endelig, sier Johansen.

Legen ville i går ikke kommentere saken overfor NRK, men ifølge helsesjefen har han det ikke bra. Uten arbeidstillatelse må han forlate landet:

- Vi har hatt dialog med legen, og han synes at dette er en vanskelig situasjon, sier Johansen.