Hopp til innhold

Strid i Østfold Høyre

Høyremann og tidligere stortingsrepresentant, Georg Apenes, går til angrep på partifeller i Østfold Høyre.

Georg Apenes

Georg Apenes, Høyremann og direktør i Datatilsynet, sier han ikke vil stemme Høyre hvis Martin Engeset blir nominert på førsteplassen i Østfold.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

I et intervju med Fredriksstad Blad tar Apenes et kraftig oppgjør med det han kaller en "forkvaklet partikultur som har vokst frem under Martin Engesets ledelse.

Han er sjokkert over at Østfold Høyre nå ser ut til å nominere Sarpsborg-mannen Engeset til en ny fireårsperiode.

LES: Engeset foreslås fortsatt på topp

- Han har vært fullstendig usynlig på Stortinget. At han skal være så offensiv og pågående for fylket sitt, er nytt for meg og mange jeg kjenner i stortingskorridorene, sier Apenes til FB.

- Vennegjeng

Martin Engeset

Apenes mener Martin Engeset (bildet) har vært fullstendig usynlig på Stortinget.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Han mener også Østfold Høyre i all hovedsak styres av en vennegjeng bestående av Martin Engeset, Peter Kuran og Tage Pettersen.

- Det er de samme som går igjen – og som klappes frem av en entusiastisk heiagjeng i Unge Høyre, sier Apenes.

LES: Tage Pettersen vant lederkampen

Apenes, som er gift med Fredrikstads varaordfører Ingrid Willoch, har lenge vært ute av partiet, men er nå tilbake som medlem.

68-åringen legger ikke skjul på hva han vil gjøre hvis Engeset blir nominert på førsteplass på Østfold Høyres liste.

– Da stemmer jeg ikke Høyre. Jeg kjenner mange andre som heller ikke vil gjøre det, og jeg vil sterkt fraråde andre å gjøre det også, sier Apenes.

- Personlig vendetta

Til Fredriksstad Blad sier Engeset at uttalelsene fra Apenes er groteske og usaklige. Han mener selv at han har vært svært aktiv på Østfoldbenken og har kjempet frem flere viktige saker.

– Jeg har fra første dag på Stortinget fått meget sentrale og viktige oppgaver i stortingsgruppen, blant annet nestleder i kontroll og konstitusjonskomitee, sier Engeset.

Han mener Apenes fører en personlig vendetta, og at det hele skyldes forhold flere år tilbake i tid.

– Jeg har intet personlig vennskap med Kuran og Pettersen. Så er det sagt. Når det gjelder disse klikkpåstandene, kan jeg bare vise til at det var jeg som foreslo at vi skulle rådføre oss med alle medlemmene gjennom poststemming i nominasjonsprosessen nå i høst. Hvis det ikke er partidemokrati, så vet ikke jeg, sier Engeset til FB.