Hopp til innhold

Flere vil spise økologisk kylling

Stadig flere kjøper økologisk kylling. Prior melder om salg langt over forventningene.

kylling

Stadig flere kjøper økologisk produsert kylling.

Foto: Kim Holt8B

Siden økologisk kyllingbryst og kyllinglår kom i butikkene i februar i år, har etterspørselen vært langt større enn forventet

- Tror vi kommer til å utvide produksjonen

To bønder i Østfold og to i Vestfold leverer nå 500 økologiske kyllinger i uka.

Det gjør at bonde Øystein Østre i Askim våger å satse på sine økologiske kyllinger.

- I første omgang har vi en slags garantiordning med dem vi leverer varen til, så vi er forsåvidt trygge på avsetning, men så langt har det ikke vært noe problem, siden det har vist seg at det er et marked for økologisk kylling. Jeg tror derfor at vi kommer til å utvide produksjonen her ganske snart, sier Østre.

Regner med tredobling i 2009

Informasjonssjef Tine Kommisar i Nortura forteller at fortsatt vekst i økokyllingmarkedet er forventet.

- Siden starten har vi til nå solgt 25 tonn av de produktene, og i løpet av året her regner vi med å selge 35 tonn kyllingbryst og kyllinglår, og vi har tatt høyde for en tredobling i 2009.