Hopp til innhold

Vest-svensk ulvejakt pågår

Det første skuddet er løsnet mot ulven ved Ljungskile i Bohuslän, som kan ha forårsaket død og skade på 60 sauer på to måneder.

Ulv

Jegerne bommet på ulven ved Ljungskile mandag morgen, men jakten fortsetter. ILLUSTRASJONSBILDE

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Länsstyrelsen i Västra Götaland, som er Østfolds nabofylke i sør, har sammen med jegere og sentrale viltmyndigheter startet jakten på ulven som har forårsaket stor skade på sauebestanden ved Ljungkile i Bohuslän.

Det svenske Naturvårdsverket har som akuttiltak innvilget jakt på ulven.

Bommet, men jakten fortsetter

Det var den 22. august i år at Naturvårdsverket innvilget jakt, og tidlig mandag morgen denne uka falt det første skuddet mot ulven, men den ble ikke truffet, ifølge en pressemelding fra rovdyrsavdelingen i Västra Götalands län.

Ulven hører til innenfor det såkalte Bredfjällsreviret, som som er nytt av året. Det har ikke vært ulv i området tidligere, og sauebøndene har derfor ikke hatt ulvegjerder for hånden.

Drepte fem

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har jegere ute i skogene i samarbeid med LRF, Lantbrukarnas riksförbund, og de berørte jaktkretsene.

Det var fredag at jakten startet, men først mandag fikk man øye på ulven.

Etter at jakten startet har ulven gjort et nytt angrep på natten mellom lørdag og søndag, og fem sauer ble drept.

Etter bomskuddet mandag morgen har Länsstyrelsen, i samråd med politiet, Naturvårdsverket og Viltskadecenter besluttet seg for å fortsette jakten.