Hopp til innhold

Folk kom trolig fra hele Østlandet

Folk fra hele Østlandet deltok trolig i asylangrepet i Våler. Politiet ber i morgen om varetektsfengsling av to av de åtte tsjetsjenerne som er siktet i saken .

Masseslagsmål på Nordbybråten asylmottak

Lensmann i Våler, Per Tore Fremstad, sier at politet nå jakter på flere involverte over hele Østlandet.

Foto: Leserbilde

Seks andre er også siktet i saken og må melde seg for politiet daglig.

Lensmann i Våler sier at politet nå jakter på flere involverte over hele Østlandet.

Roligere på asylmottaket

Ber om varetekt for to tsjetsjenere

- Flere fengslinger utover

Politiet forteller at de har fått en del tips fra Vitner.

- Det er faktisk folk fra hele Østlandet som har kommet med tips. Vi tror ikke at dette er noe lokalt, vi tror at folk har kommet fra hele Østlandet, sier lensmann i Våler, Per Tore Fremstad til NRK.

Det er en omfattende etteforskningsoperasjon som er satt i gang etter angrepet på asylmottaket i Våler. Tyve etterforskere er satt på saken, og lensmannen tror at dette kan gi raske resultater.

- Vi utelukker ikke at det kan bli flere fengslinger utover i uka, sier han.

Torsdag ble 23 beboere skadd, blant dem en elleve år gammel gutt, da flere personer utenfra bevæpnet med jernstenger og kniver tok seg inn på Nordbybråten transittmottak.

Video: Asylsøkere skamslått på Våler

- Helt utilgivelig

Fremstad betegner angrepet mot asylmottaket i Våler som et overgrep det er viktig å få oppklart så fort som mulig.

- Det er jo helt utilgivelig at det skal skje et overgrep der så mange voksne menn angriper et fredelig sted, som et asylmottak skal være. Derfor setter vi så store ressurser på saken.

- Situasjonen er mer normal nå

Ved Nordbybråten asylmottak i Våler er situasjonen i ferd med å vende tilbake til det normale. På grunn av åstedsgranskningen måtte flere beboere flytte fra rommene sine, men de har nå flyttet tilbake, opplyser mottaksleder.

- Situasjonen er jo mer normal nå enn hva den har vært, det har blitt mer rolig enn det har vært i helga, sier mottaksleder, Ole Morten Lyng.

Lyng opplyser at både bemanningen og vaktholdet ved mottaket er styrket.

- Vi har fått inn to eksterne securitas vakter, vi har styrket bemanningen vår og i helga har det vært politivakthold. Vi kommer til å fortsette med økt bemanning, sier han.