Hopp til innhold

Kjørte 22 timer uten hvile

En belgisk vogntogsjåfør har innrømmet å ha kjørt i 22 timer uten hvilepause. - Et svært grovt overtramp, sier Statens Vegvesen.

Vogntog - illustrasjonsfoto

Den belgiske sjåføren kjørte dette vogntoget da han ble stoppet av Statens Vegvesen. Det viste seg raskt at han hadde kjørt i 22 timer uten hvilepause.

Foto: Statens Vegvesen

Og ikke nok med det. På toppen av det hele har vegvesenet blitt oppringt av sjåførens belgiske sjef, som maste om at sjåføren måtte få kjøre videre.

- Vi ser svært alvorlig på dette. Disse sjåførene kjører rundt med 50 tonn i ryggen, og må være hundre prosent hele tiden. Heldigvis er det ikke så ofte vi ser så grove overtramp. Dette er vel det verste tilfellet vi har hatt hittil i år, sier faggruppeleder for utekontrollen i Statens Vegvesen, Hans Grynning.

Får kjøreforbud

Den belgiske sjåføren ble stoppet i en rutinekontroll på Svinesund natt til onsdag. Ifølge Grynning ble det kjapt avslørt at sjåføren, i løpet av de siste 24 timene, bare hadde hatt en hvil på to og en halv time.

I følge hviletiddsbestemmelsene skulle han hvilt i minst 11 timer.

- Det er et meget alvorlig brudd på bestemmelsene, sier Grynning til NRK Østfold.

Politiet opplyser at sjåføren har fått et forelegg på 18 000 kroner for å ha brutt reglene.

Sjåfør under press

Grynning er også sjokkert over at eieren ringte og nærmest krevde at sjåføren skulle få kjøre videre.

- Eieren mente han nå hadde fått hvile noen timer og var klar til å kjøre igjen. Det tyder jo bare på at de ikke forstår alvoret i saken. At sjåførene blir utsatt for et sånt press er bare svært beklagelig, sier Grynning.