Hopp til innhold

Bekymret for avisbudene

I løpet av én uke er to avisbud utsatt for vold og trusler nattestid i Østfold. Nå er sjefene bekymret for budenes sikkerhet.

Avisbud
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Et avisbud ble drapstruet i Sarpsborg sentrum ved halv fem-tiden tirsdag morgen. Gjerningsmannen skal ha vært bevæpnet med kniv.

For bare noen dager siden ble et kvinnelig bud slått i bakhodet og fikk revet opp litt av det ene øret da en mann angrep henne under avisrunden.

Politiet har ikke klart å pågripe gjerningsmennene og etterlyser vitner i begge sakene.

Leder i Østfold distribusjon er Tordis Solgaard er bekymret for sine ansatte.

- Det er veldig skremmende. Vi har rundt 45 avisbud, og det er synd at de ikke kan føle seg trygg på jobb nattestid, sier Solgaard til NRK Østfold.  

Greide å flykte

Det tretti år gamle avisbudet som ble overfalt natt til tirsdag befant seg Enggata i Sarpsborg da en mørkledd mann overrasket ham. Vedkommende trakk frem en kniv og sa "jeg skal drepe deg".

Budet greide å flykte fra mannen og varsle politiet. Politiet satte inn tre patruljer i søk etter gjerningsmannen, men gjerningsmannen er ikke pågrepet.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsen og ønsker tips fra eventuelle vitner, sier operasjonsleder Martin Nygaardsmoen til NRK Østfold.