Hopp til innhold

Kvinne dømt for 23. gang

En 38 år gammel kvinne fra Rakkestad har i Sarpsborg tingrett fått sin 23. domfellelse. Kvinnen er nå domfelt for ti kjøringer uten førerkort og tretten brudd på narkotikalovgivningen. 

Amfetaminbeslag

I en ovn i stua og i hagen hadde kvinnen gjemt ti pakker med tilsammen 90 gram amfetamin.

Foto: Tollvesenet

Denne ganger er kvinnen dømt for fire kjøringer uten gyldig førerkort, samt oppbevaring og bruk av 105 gram amfetamin og omlag 6 gram cannabis-stoffer.

Nå må kvinnen sone ni måneder i fengsel.

Amfetamin i hagen

Den første kjøringen hun er dømt for nå, var i mars i 2006, da hun kjørte rundt i Rakkestad i en Subaru personbil. Deretter ble hun ved tre anledninger tatt kjørende, fortsatt uten førerkort, i en Opel i Rakkestad i september i år.

I april og i juni i fjor ble hun tatt av politiet med amfetamin på seg. I år ble hun tatt to ganger i september og en gang i juni i besittelse av narkotika.

Ifølge dommen hadde kvinnen over en periode i september i år gjemt åtte pakker med amfetamin i hagen og to pakker i en ovn i stua. Tilsammen 90 gram av det kraftige narkotiske stoffet.

Fortalte politiet alt

Den domfelte ga i retten en uforbeholden tilståelse. Hun har også gitt opplysninger om forhold hun har gjort som politiet ellers ikke ville blitt kjent med, og slapp dermed unna med en fengselsstraff på ni måneder.

- Som utgangspunktet ville fengselsstraffen baser på alvoret i saken, blitt over ett års fengsel, står det i dommen fra Sarpsborg tingrett.

Når retten likevel er kommet til at fengselsstraffen må reduseres noe, skyldes det i hovedsak at siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse.

Tviler på at kvinnen vil slutte

I formildende retning har retten også tatt hensyn til at dommen gjelder narkotika til eget bruk og ikke til omsetning.

Retten tviler imidlertid på at kvinnen virkelig er motivert for å slutte å ta amfetamin.

- Siktede har i retten erkjent sitt rusproblem, men retten er likevel usikker på om hun er motivert for en rehabilitering, står det i dommen.