Hopp til innhold

Barnehage anmeldt for økonomisk rot

En gruppe foreldre har politianmeldt ledelsen i Berger Barnegård i Halden for økonomisk mislighold og underslag. Idiotisk og latterlig mener eieren.

Foreldre som har barna sine i Berger Barnegård har politianmeldt ledelsen for å ha unnlatt å oppfylle økonomiske forpliktelser.

Foreldrerepresentant Frode Andersen mener det er snakk om sammenblanding av barnehagens drift og eierens privatøkonomi.

- Vi har fått noen regnskapstall og kan ikke skjønne at de tallene stemmer med våre opplysninger, så på oss virker det som om man har brukt driftsmidlene som sin egen lommebok, sier foreldrerepresentanten.

Foreldrerepresentanten håper nå anmeldelsen vil gi svar på om deres mistanker er riktig eller ikke.

- Vi forventer å få se om vi har grunnlag til å kreve å få tilbake penger fordi at vi ikke har fått de tjenestene vi mener vi har betalt for.

Idiotisk

Representant for eieren av Berger Barnegård mener alle regler har blitt fulgt, og kategoriserer politianmeldelsen fra foreldrene som latterlig og idiotisk, ifølge Haakon Stang.

- Foreldrene har ikke gjort leksa si. Barnehagen styres av et enkeltmannsforetak som ikke på noen måte er underlagt regnskaps og revisjonsplikt, og regnskapet er levert, sier Haakon Stang i Berger Barnegård.

- Fornuftige og vanlige mennesker måtte gjerne sett i våre private og dette foretakets bilag og regnskap, men denne oppførslen kan jeg ikke karakterisere som annet enn idiotisk, sier Haakon Stang.

Har det forekommet økonomisk rot i barnegården?

- Ikke i driften, men selvfølgelig er det sammenblanding når jeg legger penger i barnegården.

- Det er ikke sånn at jeg tjener penger på det, tvert om jeg har lagt penger i dette, men dette er som sagt et enkeltmannsforetak og en barnehages økonomi er sånn sett dels vanskelig, men regnskapsteknisk enkelt.

Mus

Barnegården har tidligere vært i søkelyset etter at Mattilsynet i begynnelsen av november gjorde funn av mus og muselort på kjøkken.

All matlaging ble stengt og barna måtte ta med seg matpakker. Foreldreutvalget reagerte sterkt.

- Vi syns at ledelsen av barnegården har drevet den uforsvarlig. De har ikke hatt råd til å pusse opp og alt det vi har sett den siste tiden henger vel sammen med dårlig økonomi, sier foreldrerepresentant Frode Andersen.