Hopp til innhold

La eksen naken på nett

En sarping la ut nakenbilder av ekskjæresten på internett for å hevne seg. Politiet advarer nå mot å la seg avbilde naken.

Illustrasjonsfoto
Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

En 41 åring fra Sarpsborg risikerer å betale 50 tusen kroner i erstatning etter å ha lagt ut nakenbilder av ekskjæresten sin på internett. Distribueringen av de svært private bildene var en hevnaksjon fra mannens side.

- Hevn er ofte motivet

Nå advarer politiet folk mot å la seg avbilde, for det blir stadig vanligere å hevne seg på denne måten.

- Det er noe som skjer mer nå en før i hvertfall. I de tilfellene vi har vært borte i er det ofte slik at et forhold ryker og bildene blir dermed lagt ut som hevn, sier politiadvokat Gaute Nilsen.

Den siktede sarpingen la ut nakenbilder av ekskjæresten sin under fullt navn på nettstedet Limewire. Sammen med de private bildene fulgte en svært nedsettende ledetekst.

Krenket og ydmyket

Kvinnen hadde aldri gitt samtykke til en slik publisering og føler seg krenket og ydmyket.

Selvom bildene nå er tatt vekk fra det aktuelle stedet, er det stor sansynlighet for at de fortsatt er å finne på internett, og politiet ser svært alvorlig på saken.

Vil ha 50.000

- Å få lagt ut sånne bilder er veldig krenkende for den det gjelder. At det også blir lagt ut navn er noe som kan trekke i skjerpende retning, sier Nilsen.

Mannen har tilstått forholdet og må møte i retten 24 januar. Han risikerer 18 måneders betinget fengsel, eller 5000 kroner i bot og det er også lagt ned påstand om at han skal betale 50 tusen kroner i erstatning til ekskjæresten.