Hopp til innhold

- Raset en katastrofe for Strömstad

Varaordføreren i Strömstad mener E6-omkjøringen ved rasstedet i Munkedal gjør situasjonen kritisk for byen.

Ras Sverige
Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Gjenoppbyggingen av veien vil trolig ta svært lang tid, og omveiene fører til at folk ikke vil ta turen til Strömstad, mener varaordfører i kommunen, Uno Nilsson.

- Be regjeringen om penger!

- Hvis ikke dette blir fikset før sommeren vil det være en katastrofe for oss rent turistmessig. Allerede i dag er det ille for bedriftene i byen, sier varaordføreren til NRK.

Omveien forbi rasstedet i Munkedal innebærer en seks mils ekstra kjøretur. Med en snittfart på 60 km/t kan man belage seg på cirka en time ekstra bak rattet. Og det får konsekvenser for Strömstad, mener den svenske politikeren.

- Personlig synes jeg at samtlige politikere her i Bohuslän, og spesielt i Norra Bohuslän, selvsagt bør anmode regjeringen om å ta fram penger til dette og at de pengene kommer snarest. Er ikke veien klar til sommeren, vil det ikke komme turister til Strömstad, sier Nilsson.

- Skal finne en bedre løsning

Prosjektsjef for E6-utbyggingen i det svenske vägverket, Per Erik Winberg, deler ikke viseordførerens bekymring, men lover å så raskt som mulig finne en bedre løsning enn hva som er tilfelle i dag.

- Vi er fullt klar over at det både er næringsliv og privatpersoner som blir berørt av dette. Og det er jo for dem at veitransportsystemet finnes, og dermed kjenner vi selvsagt et ansvar for å så raskt som mulig forsøke å skape en bedre forbindelse enn den som finnes i dag, forteller Winberg. 

Om lag 14 biler var involvert da flere hundre meter av veien brøt sammen 20. desember. Ingen ble alvorlig skadet i ulykken.