Hopp til innhold

Sju måneders fengsel for dødsvold blir stående

Høyesterett har forkastet anken på lagmannsrettens dom mot de to er dømt for vold mot en mann i Askim i 2011. Familiefaren døde som en følge av volden han ble utsatt for.

Politiet på plass i Apalveien i Askim

Her er politiet på plass i Apalveien i Askim etter hendelsen som fant sted i 2011.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Borgarting lagmannsrett fant ikke bevis for hvem av de to det var som var ansvarlig for mannens død. Denne avgjørelsen ble anket til Høyesterett, men anken ble forkastet, melder Smaalenene.no.

En 32 år gammel mann ble brutalt slått ned da han gikk ut for å klage på bråk en augustnatt i 2011. Mannen ble sendt til sykehus i Oslo, der han døde dagen etter. To menn fra Hobøl ble tiltalt for voldsbruk under særlig skjerpende omstendigheter med døden til følge.

Strenge dommer i tingretten

Da saken var oppe for Heggen og Frøland tingrett i 2012 ble en da 24 år gammel mann dømt til 6 år og 6 måneders fengsel. En da 23 år gammel mann ble dømt til fengsel i 5 år.

Dommen fra tingretten ble anket til Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten fant at de to skyldige i å ha utøvd vold, men retten fant ikke bevis for hvem av de tiltalte som hadde ansvaret for dødsfallet. Det er ikke klart hvilken voldshandling som førte til dødsfallet.

Enken er skuffet

Avgjørelsen fra lagmannsretten ble anket inn for Høyesterett. Høyesterett avsa sin kjennelse i går. Anken ble enstemmig forkastet av de fem dommerne.

Enken etter mannen, Ann-Kristin Borgås er skuffet etter Høyesteretts avgjørelse. Hun sier til Smaalenene.no at det er vanskelig å forstå at et menneskeliv er så lite verd, men at det er slik rettssystemet fungerer.