Hopp til innhold

Emma besøkte åtte museer i Østfold og vant nettbrett

Emma Kolshus fra Sarpsborg var blant barna som besøkte alle de åtte museene i Østfold i løpet av sommeren. Derfor ble hun trukket ut som vinner av et nettbrett. Men antall barn som besøkte museene var lavere i år enn i fjor.

Emma Kolshus

Emma Kolshus (7) besøkte alle de åtte museene i Østfold i sommer.

Foto: Espen Nordenhaug / Østfoldmuseene

Østfoldmuseene, som består av åtte museer spredd over hele Østfold, inviterer hver sommer barn til «Barnas museumsstafett» i skoleferien. Nå oppsummerer museene sommeren.

Vi har hatt en fin sommer med badetemperaturer. Det går ut over museumsbesøket. I løpet av ferieukene var det 3.052 barn på besøk på museene. Det er ca. ti prosent færre enn i samme periode som i fjor.

Men flere hadde kanskje tenkt seg på museum i løpet av sommeren: Det ble hentet 2.248 museumspass, ca. 300 flere enn i fjor.

Kapellet på Borgarsyssel

Borgarsyssel museum i Sarpsborg.

Foto: Rainer Prang / NRK

Konkurrerte med badestranda

– Når det blir for pent vær har man ikke tid til å dra på museum, da vil man helst på stranda. Og sånn skal det være. Men vi håper jo på bedre oppslutning ved neste anledning, sier markedssjef Hilde Marthinsen ved Østfoldmuseene.

– Vi holder på å gjøre en liten undersøkelse blant sommervertene våre. De skal gi kommentarer og tilbakemeldinger om hva de eventuelt har fanget opp fra publikum.

I høst blir «Barnas museumsstafett» en av de tingene som skal diskuteres. Museene skal se hva de kan gjøre for å gjøre dem mer tiltrekkende som en arena for barna.

Nye aktiviteter i år

Årets utgave av «Barnas Museumsstafett» kunne by på nye aktiviteter ved alle museene. Mye var naturlig nok knyttet opp mot grunnlovsjubileet.

I tillegg var det en ekstra «gulrot» i år: De barna som besøkte samtlige åtte museer i løpet av sommeren var med i trekningen om bonuspremier. Femten barn var med på den trekningen. I fjor var det fire som besøkte alle de åtte museene.

Besteforeldrene var med

Emma Kolshus (7) fra Sarpsborg kunne i går hente premien sin hos Hilde Mathinsen.

– Det var kjempemoro å være med på museumsstafetten, sa Emma da hun hentet premien.

– Hvor var det morsomt da?

– I Moss. Der fikk vi lage filledukker. Jeg er veldig glad i å lage sånne hobbyting, svarte Emma.

Hun var med på stafetten sammen med sin søster, og det var besteforeldrene som tok dem med på alle museene i løpet av sommeren.