Hopp til innhold

Tror på løftet om penger

Politimester Beate Gangås tror på finansministeren, som lover at regjeringen tar regninga for terrorberedskapen.

Politimester Beate Gangås i Østfold

Politimester i Østfold, Beate Gangås.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

– Det har vært en massiv innsats. Jeg er utrolig stolt av folkene våre, sier politimesteren i Østfold politidistrikt, Beate Gangås.

– Vi viser at vi er i stand til å kraftsamle når det er nødvendig.

– Men det stiller krav til at folk kommer tilbake fra ferie, jobber overtid og står på i alle ledd.

Og det koster penger. Nøyaktig hvor mye, vet ikke politimesteren enda. Men hun fester lit til finansministeren, som i går ettermiddag lovet at regjeringen skal ta regningen for det ekstra arbeidet og ressursbruken under terrorberedskapen.

– Vi har fått antydninger om at regjeringen er villig til å bidra. Så får vi se hvordan dette blir til slutt. Uansett er jeg veldig fornøyd med at vi klarer å bruke ressursene våre på en så god måte, sier Gangås.

Les mer om terrortrusselen i Østfold:

I og med at beredskapens omfang skaleres ned og fokuseres mer på grenseovergangene, vil det bli tilgjengelig ressurser til mer av det vanlige politiarbeidet. Det er Gangås fornøyd med.

– Det er slik at det viktigste for oss er å bruke ressursene for å ivareta folks trygghet. Så får betaling av regninger komme i ettertid.

– Østfolds befolkning skal også være trygg på at vi nå kan vri ressursene over på det ordinære arbeidet, som også er veldig viktig.

– Når får du klare tall fra myndighetene?

– Det vet jeg ikke.