Hopp til innhold

- Ikke lederkandidat

Leder av Østfold Senterparti, Per Inge Bjerknes, ser seg ikke som en del av det kommende lederskapet i partiet.

Per Inge Bjerknes
Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Etter at partileder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, varslet sin avgang og et ekstraordinært landsmøte i april, er spekulasjonene i gang på hvem som skal lede partiet videre.

Les: - Ingen sitter trygt

En av dem som har hevet røsten i den sammenheng, er Østfolds medlem av sentralstyret i Senterpartiet, Per Inge Bjerknes fra Sarpsborg.

Han mener selv at han ikke er aktuell for noen av ledervervene.

– Jeg har nå fullt fokus på få en god prosess for å få valgt en ledelse på landsmøtet i april som kan sette lys på sakene og gjøre jobben som kan løfte oss fram mot valget i 2015 og 2017, og jeg tror ikke jeg er en del av den kabalen.

Les også: - Gode lederkandidater

Støttet skifte

Før helga sa fylkeslederen i Senterpartiet i Østfold at forholdet mellom Navarsete og Borten Moe var et problem for partiet, og at begge må gå for at det skal bli ro.

Les: Ba Navarsete og Borten Moe gå

– Vi trenger en ny leder og en ny nestleder som kan dra dette lasset sammen. Det har vært en del av mangelen i tiden som har vært, at de to som er på toppen ikke har klart å samarbeide, sa Bjerknes.

Bjerknes anser altså ikke seg selv som aktuell for å gå inn i et lederskap i partiet bortsett fra plassen i sentralstyret.

Lanserer Bjerknes som nestleder

Leder Hans Ek i Senterpartiet i Fredrikstad mener imidlertid at Bjerknes er samlende og akkurat det partiet nå trenger.

Han lanserer Marit Arnstad som ny leder av partiet, men mener Per Inge Bjerknes er en mulig kandidat for nestledervervet.

– Han har vist stor lederkompetanse og vært dyktig i de jobbene han har hatt, både som varaordfører i Østfold og som leder i Østfold Senterparti, sier Ek.

Hvilke kvaliteter mener du Bjerknes har som leder?

– For meg virker han samlende. Han har en evne til å fange bredt, og få forståelse fra alle parter. Det er viktig å være samlende som leder i et parti.