FFK har fått en tung start på sesongen. Dagen før nasjonaldagen bød derimot FFK på festfotball på eget gress.

Lars Bakkerud

FFK trener Lars Bakkerud var stolt etter 4-0 seieren over Stabæk.

- I dag var det oss mot resten av verden. Vi stod samla som en gruppe og fikk betalt,sier FFK trener Lars Bakkerud til NRK.

Ungutten Simen Standerholen satte standarden i den første omgangen. Han kronet et fantastisk soloraid med en iskald avslutning og sendte FFK i føringen. Da var det gått ti minutter på Fredrikstad Stadion.

- Jeg er stolt av Simen Standerholen. Han scorer et mål og herjer på vingen,sier Bakkerud til NRK.

FFK fortsatte å dominere, men klarte ikke å score flere mål før sidebytte.

Tre magiske minutter

Det skulle gå femten minutter av den andre omgangen før den neste scoringen kom. Men da løsnet det virkelig for hjemmalaget. For i løpet av tre minutter hadde FFK scoret tre ganger og avgjort 16. mai festen på hjemmebane.

- I dag var det ordentlig trøkk i laget. Og jeg er veldig stolt av gutta, avslutter FFK treneren.

Først var det Henri Anier som økte til 2-0. Så var det Robert Stene som var på plass og sørget for 3-0. Så dukket Anier opp igjen og sørget for 4-0 til FFK. Og alt det på bare tre minutter altså.

Innlånte Anier har hatt en tung start på FFK-karrieren, men i kveld løsnet det virkelig for franskmannen.

FFK fortsatte å skape sjanser og kunne vunnet mer. Laget fra Plankebyen fikk en sårt etterlenget opptur og kom seg foreløpig ut av bunnstriden.

Fredrikstad midtbanespiller Hans Erik Ramberg var en fornøyd mann etter seieren over Stabæk på fotballens festdag 16. mai.