Hopp til innhold

Holli Mølle unngår konkurs

Nå er vi over kneika, mener gründer Trygve Nesje.

Holli Mølle

Trygve Nesje og Holli Mølle ble begjært konkurs for to ukers tid siden. Nå har tilhengere reddet mølla, og nye storkunder er på plass.

Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / visualdays

Den økologiske mølla har i en periode slitt økonomisk og ble i starten av måneden begjært konkurs. Men gründeren bak Holli Mølle, Trygve Nesje, forteller at da det var som mest kritisk, mottok han massiv støtte fra andre gründere, og fra privatpersoner.

Holli Mølle begjært konkurs

Sosiale medier ble redningen

– Det morsomme er at det ble satt i gang en aksjon på Facebook, som gjorde at vi fikk en haug med nye kunder, forteller Nesje.

Siden etableringen i 2007 har mølla levert stadig mer økologisk mel. Men med økningen kom også voksesmerter – og behovet for større investeringer. Nå jobber de med å utvide eiersiden.

– Det har ikke manglet på interessenter, men i og med at vi er en liten lokal mølle ønsker vi å beholde et lokalt eierskap, sier gründeren.

Ny storkunde

Holli Mølle er den eneste Mølla i Østfold som maler økologisk korn, og det har de fått mye oppmerksomhet for. De leverer til helsekostmarkedet og til håndverksbakerier – men også til butikker. og der øker bare salget.

– Oppe i alt dette har vi fått kontrakt ned NorgesGruppens grossist, ASKO. Alt i alt ser det nå veldig bra ut, sier Nesje.

– Jeg gleder meg til dagene framover, jeg.