Hopp til innhold

Politiaksjon mot vaskehaller

Flere personer ble pågrepet under en politiaksjon mot bilvaskehaller i Moss, Sarpsborg og Fredrikstad.

Aksjonen foregikk fra onsdag 3. april til fredag 5. april.

Kontrollen ble gjennomført av politiet i samarbeid med Skatt Øst. Bakgrunnen var å undersøke om alle regler blir fulgt av vaskehallene, blant annet innen utlendingsloven og bokføringsloven, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Oppholdt seg ulovlig i Norge

Tre vaskehaller med til sammen 17 personer ble kontrollert under aksjonen.

– Kontrollen avdekket at fire av disse personene var utenlandske borgere som oppholder seg ulovlig i Norge etter å ha fått endelig avslag på asylsøknad, og som plikter å forlate landet, sier politiadvokat Nina Marthinsen ved Sentral etterforsking- og utlendingsenhet i Østfold politidistrikt.

Innehaver pågrepet

En av disse ble fengslet i påvente av å bli sendt ut av landet.

– Innehaveren av et av bilpleiefirmaene ble pågrepet og siktet for å ha flere utenlandske borgere i arbeid som ikke har arbeidstillatelse i Norge. Han kan også vente seg en anmeldelse for overtredelse av bokføringsloven, forteller politiadvokat Marthinsen.

Etter aksjonen ble fem steder ransaket av politiet, i forsøk på å finne reisedokumenter og lignende.

– Når kundene betaler en svært lav pris, ofte med kontanter, må de nå vite at det er stor sannsynlighet for at de medvirker til svart omsetning, og til å understøtte ulovlig innvandring til Norge, sier Marthinsen.