Hopp til innhold

– Tablettene var bakt inn i to brød

To bakeglade smuglere fra Litauen ble nylig stoppet på Svinesund med 4000 rohypnol-tabletter - innbakt i brød.

Rohypnol i brød

Tollerne fant 4000 tabletter innbakt i brød.

Foto: Tollvesenet

En mann (42) og en kvinne (28) ble nylig stoppet på vei inn til Norge i en litauisk-registrert personbil. Med seg hadde de noe bagasje, men også to hjemmebakte brød.

Paret ble tatt inn i en rutinekontroll, der narkotikahunden «Ally» markerte ved bilen. Tollerne bestemte seg for å bruke en bagasjeskanner - og avslørte dermed brødene som var ekstra krydret.

Det viste seg nemlig at 4000 tabletter var bakt inn i brødene, forteller kontorsjef ved tollstasjonen, Wenche Fredriksen.

– Brødene var pakket inn i plast og merket med navnet til en butikk. Det var helt umulig å se noen hull i brødene, så tablettene må ha vært bakt inn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rohypnol i brød

I de to brødene fant tollerne henholdsvis 13 og 27 poser med 100 tabletter i hver pose.

Foto: Tollvesenet

Hadde med hasj og heroin

Wenche Fredriksen

Kontorsjef Wenche Fredriksen.

Foto: Tollvesenet

For Fredriksen og de andre tollerne var dette en ny opplevelse.

– Vi har sett at folk har smuglet ting i diverse matvarer, men konkret i brød har vi nok ikke opplevd tidligere, sier hun.

Mannen og kvinnen hadde også med seg to gram heroin og fem gram hasj - som de hadde gjemt i trusa og i lommer. I tillegg hadde de med seg nesten 4000 sigaretter, én liter brennevin og mindre mengder med tabletter av typen subutex.

De forklarte at de skulle besøke venner i Oslo og Stavanger, men måtte istedenfor ta turen til arresten til Halden-politiet.