Hopp til innhold

- Vil dempe presset mot hovedstaden

Bro mellom Moss og Horten kan bli en realitet.

Moss - Horten

Broforbindelse mellom Moss og Horten kan bli en realitet

Foto: Google Maps

I planene om en veiforbindelse over fjorden, mener medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen, Ingjerd Schou (H), at en bro burde komme i området Moss - Horten, og ikke rundt Drøbak som er en annen mulig løsning.

Ingjerd Schou (H) i Transport- og kommunikasjonskomiteen

Stortingsrepresentant og medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen, Ingjerd Schou.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

– Det vi her har muligheten for, er et nasjonalt prosjekt som gjør at man binder hele landet mot kontinentet, og demper presset mot hovedstaden på en helt annen måte enn det vi gjør i dag, sier Schou til NRK.

Anders Jordbakke, prosjektleder i statens vegvesen, forteller at innen året er omme skal han være ferdig med en utredning om en mer stabil forbindelse over Oslofjorden.

– Vi ser på muligheter for å gi et bedre fergetilbud. og vi ser også på en ulike varianter av faste forbindelser som bro eller tunneler, sier Jordbakke.

Bro mest realistisk

I planene som foreligger skal også jernbanen være integrert, derfor er en broforbindelse den mest realistiske løsningen.

– Det passer veldig godt med det nasjonale målet om å flytte transport over på jernbane, som er en miljøvennlig transportmåte. Når vi da tar hensyn til ulike krav til stigning for vei og jernbane, så kommer vi lett til den konklusjonen om at hvis de to skal krysse fjorden sammen, må det være på bro, sier Jordbakke.

Anslaget på denne broen vil være på 20 millioner kroner, men er ikke lagt inn i denne periodes nasjonale transportplan, slik at forslaget ikke legges frem før neste periode som gjelder fra 2018.