Hopp til innhold

Får millionbot etter dødsulykke

Nordisk Fundamentering får bot i millionklassen etter en arbeidsulykke ved nye Støtvik hotell i fjor.

Byggeplassen på Støtvig

På denne byggeplassen på Støtvig i Larkollen skjedde ulykken i mars 2012.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

– Etter ordre fra statsadvokaten i Oslo har politiet utstedt et forelegg på én million kroner til Nordisk Fundamentering, som var underentreprenøren på byggeplassen, sier politiadvokat Elisabeth Rastad ved Østfold politidistrikt.

Det var i mars i fjor - under bygging av det nye hotellet i Larkollen ulykken skjedde.

Hadde ikke gyldig truckførerbevis

Mannen jobbet med å losse stålrør for Nordisk Fundamentering da han fikk flere av rørene over seg. Rørene som traff arbeideren veide nesten et tonn.

Politiet peker på flere skjerpende omstendigheter.

– Det ble ikke brukt signalmann under lossingen av lastebilen, til tross for at maskinfører ikke hadde full oversikt. Videre hadde heller ikke føreren av trucken gyldig truckførerbevis, og var følgelig ikke kompetent til å føre trucken som ble brukt under lossingen, sier Rastad.

- Ulykken kunne vært unngått

Mannen døde i luftambulanse på vei til sykehuset. Nå har politiet gitt Nordisk Fundamentering en foretaksstraff på én million kroner for brudd på arbeidsmiljøloven.

Politiet mener ulykken kunne vært unngått.

– Det er tatt ut en foretaksstraff for skjerpende omstendigheter. Da skal det være årsakssammenheng mellom ulykken og regelbruddene. Det er politiets oppfatning at denne ulykken kunne vært unngått.