Hopp til innhold

Spesialenheten gransker drapssaken

Har bedt om Fredrikstad-politiets logger etter flere medieoppslag.

Drap i Fredrikstad

En kvinne ble drept på Lisleby natt til mandag forrige uke.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Spesialenheten for politisaker har gitt beskjed om at de kommer til å granske drapssaken i Fredrikstad der en 35 år gammel kvinne ble knivdrept forrige uke.

Avdelingsleder Liv Øyen i Spesialenheten sier de har tatt tak i saken på eget initiativ, i første omgang for å avdekke om det er noe å etterforske:

– Vi konkluderer ikke før vi i det hele tatt har begynt å se på saken. Nå skal vi gjennomgå det materialet vi får fra Østfold politidistrikt. Så skal vi vurdere om det finnes noe grunnlag for å starte etterforskning i saken, sier hun til NRK.

Krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken, sier til NRK.no at Spesialenheten henvendte seg til dem på bakgrunn av presseoppslag den siste tiden.

– De har bedt om å få utlevert både loggene og saken i sin helhet, forteller han.

Ifølge politiets egne logger skal det ha tatt 1 time og 20 minutter fra politiet fikk melding om knivtrusler til de tok seg inn i den aktuelle leiligheten, avslørte Fredriksstad Blad tidligere denne uken.

Det skal også ha tatt 38 minutter fra bevæpnet politi ankom Søren Klæboes vei til tjenestemenn først rykket inn i leiligheten der den 35 år gamle kvinnen lå med dødelige skader.

Krimsjefen vil hjelpe til

Ivar Prestbakken

Krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Spesialenheten for politisaker skal etterforske saker hvor tjenestemenn i politiet eller påtalemyndigheten er anmeldt for påstått straffbare handlinger begått i tjenesten.

Granskningen skjer enten som følge av at politiet har blitt anmeldt eller at politiet selv har bedt om at de ser på saken - eller som i dette tilfellet, der Spesialenheten selv velger å se på saken på grunn av omtale i media.

Ivar Prestbakken er fornøyd med at Spesialenheten velger å se på Fredrikstad-politiets behandling av saken.

– Det synes jeg er veldig bra. Vi kommer til å bidra med det de ber om, sier han.

Les også:

Fornøyd bistandsadvokat

Bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen, som representerer drapsofferets mor, er også fornøyd med at saken blir sett nærmere på.

– Sånn umiddelbart tenker jeg at dette er naturlig og jeg er overhodet ikke overrasket over at de velger å gjøre dette, sier han til NRK.

Hva håper du vil komme ut av dette?

– Det klienten min er opptatt av er at man unngår denne type tidstap som vi har sett i denne saken, og at man skjerper rutinene så man kan føle seg trygg på at politiet er raskt på stedet når det er kritiske situasjoner.