Hopp til innhold

Topper salgslistene før jul

Jon Michelet er Norges mestselgende romanforfatter før jul.

Jon Michelet (fra Larkollen) er norges mestselgende romanforfatter før jul. Boka, En sjøens helt: Skogsmatrosen, treffer blink hos 
publikum og forfatteren har aldri hatt en så travel førjuls-tid noen gang.

Jon Michelet leser fra sin egen roman.

Boka «En sjøens helt: Skogsmatrosen», treffer blink hos
publikum og forfatteren har aldri hatt en så travel førjuls-tid noen gang.

Romanen hans selger mest av de norske med et opplag på 55.000. Hjemme i Larkollen ligger kildematerialet til fortellingen om krigsseileren Halvor i store stabler.

Han har samlet i årevis og levd med sjømannshistorien siden han debuterte i 1975. Nå måtte den ut.

– Det var ett eller annet som måtte løsne før jeg kunne gjøre det.

LES OGSÅ:

Har ventet på romanen

Og løsnet har det virkelig gjort, det er nesten som om det norske folk har ventet på romanen om lettmatrosen fra Rena.

– Det lå et stort åpent felt og ventet på meg, det å skrive den store romanen om krigsseilieren. Det er mange som har sagt at de er glad for at jeg tar opp et viktig tema.

– Det er ikke bare eldre folk, det er også en del yngre mennesker som sier de føler de ikke vet noe om sjøfo0lkene under andre verdenskrig og det er fint at det finnes noen som kan gjøre det, sier han.

Oppfølgeren kommer til høsten, men før det må innspurten med signering av nummer èn gjøres ferdig.

– Nå er det inn og gå sjarmøretappen i Oslo. Da har jeg gjort mitt. Det skal bli godt å være ferdig. Nå blir det jul, sier han.

LES OGSÅ:

To opplag solgt ut på tre dager

Den 68 år gamle forfatteren ga ut boka «En sjøens helt: Skogsmatrosen» 31. oktober. Michelet ser på utgivelsen som et slags comeback.

Boka er på hele 800 sider og er den første boken i en trilogi. Bind to i serien, Skytteren, utkommer høsten 2013. Bind tre jobber han fremdeles med.

Forlaget Oktober har trykket fem opplag siden utgivelsen 31. oktober. Førsteopplaget på 5000 eksemplarer ble utsolgt på en uke.

Andreopplaget på 3000 eksemplarer ble utsolgt på tre dager.Rettigheter for utgivelse er også solgt til det danske forlaget Republik.

Mellom 2007 og 2010 ga Michelet ut to sakprosabøker om krigsseilere: Den siste krigsseileren, hvor han forteller Ingvald Wahls historie, og En krigsseilers dagbok, som inneholder maskinisten Knut Nytuns nedtegnelser i perioden 1940 til 1945.