Hopp til innhold

Toppscore og jubel på Gjøklepp ungdomsskole

Elevene ved Gjøklepp ungdomsskole i Holmestrand kan slippe jubelen løs etter at de klarte tolv av tolv poeng i dagens Klassequiz. Det er ny rekord hittil og bedre kan det ikke bli!

Adrian Hansen, Sara Thode og Brede Sørøy.

Laget fra Gjøklepp ungdomsskole består av Adrian Hansen, Sara Thode og Brede Sørøy.

Foto: Linn Løkken / NRK

Laget som består av Adrian Hansen, Sara Thode og Brede Sørøy kunne røpe at sommerfuglene var på plass i magen i dag tidlig.

Men de klarte likevel å skyve disse til siden, eller kanskje de fikk hjelp av dem, til å få en knallomgang i Klassequizen.

Allerede i første omgang som var kategorien «sju» fikk laget sikret seg fire poeng. Her fikk Sara bruk for en av fritidsinteressene sine.

På spørsmålet om hvilken idrett som har sju spillere på laget, er Sara sikker på sitt svar.

– Jeg spiller jo håndball selv, så her er jeg ikke i tvil, utbryter hun.

Suksessen fortsetter

Natur-, musikk-, historie- og norskkunnskaper er lagets store styrker, og de får god bruk for dette også i neste kategori som er «eventyr».

Til og med på spørsmålet om hva den verdenskjente arabiske eventyrsamlingen fra middelalderen heter, er ikke Brede i tvil om hva svaret skal være.

– 1001 natt, sier Brede og smiler. De andre lagkameratene nikker ivrig.

Spenning til siste slutt

Med åtte poeng er Adrian, Sara og Brede spente på siste runden. De trekker kategorien «Danmark», og et lys tennes i Adrians øyne. Kanskje ikke så rart, når han etterpå avslører at han har danske aner, i tillegg hadde han en annen fordel.

– Jeg reiste jo med Color Line sin Superspeed båt til Hirtshals i helga, flirer Adrian.

Dermed klarer de også spørsmålet om hvilken by man kan reise til dersom man reiser med nettopp denne fergen til Danmark. Etter at siste spørsmålet blir besvart så er det klart at dette laget har fått toppscore!

– Helt konge!

Highfives blir delt ut og smilet er stort på lagets lepper. De har klart det som var målsettingen deres fra starten av, de fikk maks poengscore.

– Dette er helt konge! Jeg har fått fem meldinger på mobilen allerede med gratulasjoner, smiler Sara.

Jubelen er stor også når laget kommer ut av klasserommet og får møte sine medelever. Flere gratulerer dem og utbryter «kjempebra, dritbra jobba!». Laget ønsker Holtan skole i Horten lykke til med å slå dem i neste uke.

Hør et utdrag fra radiosendingen her

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark