Hopp til innhold

Mann dømt for å ha voldtatt mann

En 36 år gammel mann er dømt for å ha bundet en sovende mann til sengen, gitt ham elektriske støt og voldtatt ham.

I Nordre Vestfold tingrett er en 36 år gammel mann dømt til fire år og seks måneders fengsel for å ha voldtatt en annen mann.

De to som ble kjent med hverandre da de begge sonet i samme fengsel, brukte narkotika hjemme hos fornærmede i flere dager. Da offeret en kveld ble trøtt ba han gjesten om å forlate leiligheten.

Den besøkende mannen nektet å gå, og da verten sovnet, bandt den 36 år gamle mannen ham fast til en seng, Mannen ble bundet på både hender og føtter før han ble voldtatt og utsatt for elektriske støt.

36-åringen nektet for å ha gjort dette, men ble ikke trodd av retten.

Domfelt tidligere

Han er domfelt syv ganger tidligere, blant annet for seksuell omgang med mindreårige og narkotikaovertredelser.

Fengselsstraffen han nå er dømt til, inneholder deler av tidligere straff, da han var ute på prøve for en betinget dom når disse voldtektene fant sted.

I tillegg til straffen på 4 og et halvt års fengsel, dømte Nordre Vestfold tingrett 36-åringen til å betale 150 000 kroner i oppreisning til offeret.

I skjerpende retning ble det lagt vekt på at overgrepene fant sted i offerets hjem og at det i tilknytning til voldtekten ble brukt gjenstander og strømstøt. Retten skriver at handlingene bærer preg av sadisme.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark