Hopp til innhold

Miss Danmark for retten igjen

Tidligere «Miss Danmark» vant over kommunen i rettssalen etter å ha sklidd på isen. I dag starter ankesaken.

Nielsen og Solbraa-Bay

Line Kruuse Nielsen har engasjert advokat Even Solbraa-Bay som prosessfullmektig i saken mot Sandefjord kommune.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Line Kruuse Nielsen ble kåret til «Miss Danmark» i 2007.

Kommunen frykter presedens

I desember året etter besøkte hun Sandefjord. Hun falt på torget i byen, og saksøkte kommunen etter at hun fikk skader for livet.

I erstatningssaken i tingretten vant hun frem, og i dommen står det at «Sandefjord kommune har brutt med sine egne rutiner for strøing, da det ikke var strødd innen klokken 15.00 den dagen den danske kvinnen falt, og skadet seg for livet».

Sandefjord kommune ble dømt til å betale 112.820 kroner i saksomkostninger til Line Kruuse Nielsen.

I dag starter ankesaken i Agder lagmannsrett. Kommunen er forsikret mot slike uhell som skjedde med Nielsen, men skriver at de frykter at dommen vil få så store konsekvenser for kommunens ansvar for vedlikehold av veiene at de vil prøve den for en høyere rett.

Har fått reaksjoner fra andre kommuner

De frykter at et tap for kommunen kan skape en slags presidens i andre saker. Kommunen varsler derfor også at de vurderer å anke til Høyesterett om de taper igjen.

– Tingretten har foretatt en vurdering av ansvaret som vi mener er helt feil, sier kommuneadvokat i Sandefjord, Ivar Otto Myhre om det de skal prøve å bevise i lagmannsretten.

– Dette er en viktig sak for kommunen, og vi har fått reaksjoner fra andre kommuner som reagerer på at man får erstatning i et slikt tilfelle som dette, sier Myhre.

Torget i Sandefjord

Torget i Sandefjord. Omtrent midt på bildet, til venstre for betongoppbyggingen, falt kvinnen. Til høyre ligger Jernbanealleen og fortauet ved siden, og til venstre sees litt av kjøpesenteret Hvaltorget.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Slo hodet i bakken

Det var den 1. desember i 2008 at Nielsen, som er utdannet laborant, gikk over Torget i Sandefjord etter et restaurantbesøk. Hun skulle treffe en venninne på et treningssenter ved Torget.

På den tiden var hun på tre måneders opplæring hos Pronova Biocare i Sandefjord fordi hun skulle begynne i selskapets avdeling i Danmark. Hun var meget aktiv, trente mye og var i god fysisk form. Hun jobbet også som modell.

Delvis inne på torgområdet skled Nielsen fordi det var isete og glatt på Torget. Hun falt og slo blant annet hodet mot bakken. Hun klarte ikke å reise seg, men fikk etter hvert hjelp og ble hentet av ambulanse. Det ble påvist flere skader og hun er i dag så skadet at hun ikke kan jobbe. Hun har blant annet nerveskader med smerter i nakken og hoften.

– Kan ikke lenger jobbe som modell

Nielsen har tidligere sagt til NRK.no at hun ikke lenger kan arbeide, verken som laborant eller som modell. Etter at hun ble Miss Danmark i 2007 ble det fart i modelloppdragene.

– Nå er det umulig å jobbe med de helseplagene jeg har fått, har hun sagt til NRK.no.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark