Hopp til innhold

64-åring innrømmer skyting i Badeparken

64-åringen som ble dømt for overlagt drapsforsøk på fire personer i Sandefjord i januar i fjor, innrømmer at det var han som skjøt.

Overvåkingsbilde.

Politiet la under rettssaken fram 17 bilder som de mente var interessante. Blant annet dette bildet, som de mener er 64-åringen med hunden sin samme dag som skuddene falt.

Foto: Politiet/Overvåkingsbilde

I begynnelsen av desember i fjor ble mannen dømt til 17 år fengsel for å ha skutt mot fire personer i Badeparken i Sandefjord 14. januar 2011.

Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord

Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix
Harald Stabell

Harald Stabell er nye forsvarer for 64-åringen.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Mannen anket dommen videre, og mandag åpner ankesaken i Agder lagmannsrett. Ifølge Sandefjords Blad har mannen skiftet både forsvarer og forklaring.

– Etter bevisførselen og dommen han fikk i tingretten, skjønner min klient at det må ha vært han som skjøt disse personene. Han husker ikke noe fra episoden og skjønner ikke hvordan han kan ha gjort det, sier 64-åringens nye forsvarer Harald Stabell til NRK.

Fikk avslag på nye sakkyndige

Stabell forteller videre at saken i lagmannsretten nå vil dreie seg om tilregnelighetsspørsmålet. De sakkyndige var ikke i tvil i tingretten. 64-åringen var tilregnelig da skuddene falt.

– Var han tilregnelig, kan han straffes. Var han utilregnelig, kan han få en dom innenfor tvungen psykisk helsevern.

– Hvordan ser du for deg at dette ender?

– Jeg mener at dommen på 17 år ut fra rettspraksis, er altfor streng.

Stabell sier de ba om to nye sakkyndige når ankesaken nå skal opp, men det ble avslått av lagmannsretten. Det betyr at det er de samme som nå møter i lagmannsretten.

Invalide

Tre personer ble truffet av skuddene 64-åringen ble dømt for å ha avfyrt. To av de skadde ble invalide og vil trenge pleie livet ut etter skytingen.

Den uføretrygdede 64-åringen har frem til nå nektet straffskyld. De fire ofrene i saken ble til sammen tilkjent erstatning på 1.475.000 kroner. I tillegg må mannen ut med 25.000 kroner i sakskostnader.

Ofrene etter skytingen i Badeparken

Ofrene etter skytingen i Badeparken samlet under rettssaken.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK