Hopp til innhold

Kronprinsen roste norsk politi

Etikk sto på timeplanen da kronprins Haakon møtte politistudenter i Stavern.

HKH kronprins Haakon

Kronprins Haakon ga et eksklusivt intervju med NRK. I bakgrunnen Larviks ordfører Rune Høiseth.

Foto: Per Foss / NRK

Et todagers kurs om etikk for førsteårsstudentene ved Politihøgskolen i Stavern ble beæret med kongelig besøk onsdag. Kronprins Haakon har i flere år vært med i initiativet Global Dignity der verdighet er et sentralt tema, og det var nettopp verdighet som var kronprinsens tema.

– Det var spennende å få snakke om den viktige samfunnsrollen som politiet har, sa kronprins Haakon i et eksklusivt intervju med NRK etter foredraget.

– Viktig med respekt

Kronprinsen satte pris på å få dele erfaringer med politistudentene om arbeidet i Global Dignity, og sa at begrepet verdighet er viktig for dem som ønsker å jobbe i politiet.

– Polititjenestemenn og -kvinner er ofte i berøring med samfunnet på mange forskjellige måter, og da er det viktig at de håndterer dette med respekt og løser opp i situasjoner slik at det ikke blir unødige provokasjoner.

Roste norsk politi

HKH kronprins Haakon på politihøgskolen i Stavern

Kronprinsen snakket blant annet om Global Dignity på politihøgskolen i Stavern.

Foto: Per Foss / NRK

Kronprinsen la vekt på at dette verdighetsaspektet har stor betydning for hvordan folk ser på politiet, og han synes politiet her i landet gjør dette veldig godt.

– Og grunnlaget legges jo her på politihøgskolen, så det var morsomt å få være med og snakke med studentene.

Og det var trolig gjensidig. Mette Knutsen og Eline Helle var blant studentene som satte stor pris på besøket. De syntes kronprinsen som foredragsholder var underholdende og interessant.

– Det får meg til å tenke over hvordan jeg selv er overfor andre mennesker.