Hopp til innhold

Miss Danmark vant over Sandefjord

Den tidligere Miss Danmark, Line Kruuse Nielsen, har vunnet over Sandefjord kommune i første rettsinstans.

Nielsen og Solbraa-Bay

Line Kruuse Nielsen saksøkte Sandefjord kommune etter et fall i byen 2008. Nå har hun vunnet frem.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Hun ble kronet til Miss Danmark i 2007. Etter et besøk i Sandefjord i desember 2008, hvor hun falt på torvet i byen, saksøkte hun Sandefjord kommune.

«Retten legger til grunn at Sandefjord kommune har brutt med sine egne rutiner for strøing, da det ikke var strødd innen klokken 15.00 den dagen den danske kvinnen falt, og skadet seg for livet», skriver Sandefjord tingrett i sine rettspapirer som Sandefjords Blad har fått tilgang til.

I desember 2008 var Kruuse Nielsen på tre måneders opplæring hos Pronova Biocare i Sandefjord fordi hun skulle begynne i selskapets avdeling i Danmark. Hun var meget aktiv, trente mye og var i god fysisk form. Hun jobbet også som modell.

Delvis inne på torgområdet skled Nielsen fordi det var isete og glatt. Hun falt og slo bl.a.hodet mot bakken. Hun klarte ikke å reise seg, men fikk etter hvert hjelp og ble hentet av ambulanse. Det ble påvist flere skader og hun er i dag så skadet at hun ikke kan jobbe. Hun har blant annet nerveskader med smerter i nakken og hoften.

Skal fastsette erstatning

Nå skal retten fastsette en erstatning for skadene hun pådro seg etter fallet i 2008.

Line Kruuse Nielsen forteller til NRK.no at hun ikke lenger kan arbeide, verken som laborant eller som modell. Etter at hun ble Miss Danmark i 2007 ble det fart i modelloppdragene.

– Nå er det umulig å jobbe med de helseplagene jeg har fått, forteller hun.

Sandefjord kommune er så langt dømt til å betale 112.820 kroner i saksomkostninger til Line Kruuse Nielsen.