Hopp til innhold

I dag må hun svare for den falske kreftbloggen

24-åringen samlet inn over 200.000 kroner på sin blogg der hun skrev at hun hadde kreft. Kvinnen lurte penger fra flere personer, og er tiltalt for bedrageri.

Kreftsvindler blogg

Den 24 år gamle kvinnen skrev mange innlegg om kreftsykdommen på sin blogg, og fikk svært mange sympatierklæringer.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Pengene som 24-åringen fra Tønsberg samlet inn via bloggen skulle brukes til kreftbehandling. Men det skulle vise seg at kvinnen aldri hadde hatt kreft.

På sin egen blogg på internett fortalte 24-åringen om sykdommen. Hun klippet håret, la ut bilder av det som tilsynelatende var hennes egen pasientjournal, og fortalte i detalj om hvordan svulsten i hjernen vokste.

«Har konstant vondt i hodet, det presser voldsomt inni hodet, i tillegg kjennes det ut som om noen sitter der inne og prøver å trekke tennene mine og presse ut øynene mine»

Slik beskrev kvinnen kreftsykdommen på sin egen blogg på internett og mange fikk sympati med den unge kvinnen. Det ble også dannet en Facebook-gruppe som etter hvert fikk over 8000 medlemmer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lise Mette Borgen

Lise Mette Borgen er frustrert over at hun lot seg lure av den falske kreftbloggeren.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Trist og irriterende

Lise Mette Borgan er en av dem som lot seg lure. Hun ga 85.000 kroner til den tilsynelatende syke kvinnen.

– Selvfølgelig irriterer dette meg, og det er veldig trist å vite at jeg har vært med på å pusse opp et kjøkken og sponse et dykkerkurs. Jeg synes det hele bare er trist, for andre mennesker kunne hatt glede av pengene, sier hun til NRK.no.

«Svært aggressiv spredning, hele kroppen full av kreft, utallige operasjoner og dødsdommer»”, kunne man lese i ett av de mange innleggene.

– Da jeg leste bloggen hennes, så var det så bra skrevet at jeg nesten kjente cellegiftbehandlingen på kroppen igjen, sier Borgen som selv har hatt kreft.

– Grovt bedrageri

Det er satt av to dager i Tønsberg tingrett til saken. Politiadvokat Nina Aaskjær er svært sparsom med detaljer utover det som står i tiltalen.

– Kvinnen er tiltalt for grovt bedrageri, mens hennes samboer er tiltalt for uaktsomt grovt heleri. Vi mener dette er en svært alvorlig sak ved at man utnytter følelsene til andre mennesker, og utnytter viljen til å hjelpe andre, sier hun.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark