Hopp til innhold

Blogget falskt om kreften- samlet inn 300 000 kroner

Samboerparet som sto bak en blogg hvor de samlet inn penger til alternativ kreftbehandling er tiltalt for bedrageri og heleri.

Kreftsvindler blogg

Bloggen hvor kvinnen bløffet om at hun hadde kreft, eksisterer fortsatt, men innholdet er slettet.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Ifølge bloggen var kvinnen alvorlig kreftsyk og via bloggen ba hun om penger til alternativ kreftbehandling. Den 24 år gamle kvinnen som er bosatt i Tønsberg fortalte at hun hadde blodkreft med spredning til hjernen.

”Har konstant vondt i hodet, det presser voldsomt inni hodet, i tillegg kjennes det ut som om noen sitter der inne og prøver å trekke tennene mine og presse ut øynene mine”

Slik beskrev kvinnen kreftsykdommen på sin egen blogg på internett og mange fikk sympati med den unge kvinnen.

Pusset opp kjøkkenet

Nå har Vestfold politidistrikt tiltalt 24-åringen for bedrageri.

– Vi mener dette er en alvorlig sak i og med at hun har utnyttet følelsen til andre mennesker og deres vilje til å hjelpe, sa politiadvokat Nina Aaskjær da kvinnen ble siktet i saken.

Den tidligere samboeren, en 30 år gammel mann, er tiltalt for heleri. Ifølge tiltalen skal pengene ha blitt brukt til oppussing av et kjøkken, dykkerutstyr og hytte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lise Mette Borgen

Lise Mette Borgen ble svindlet for 85 000 kroner av samboerparet.

Foto: Rune Jensen / NRK

Lurte til seg 300.000 kr

Samboerparet samlet inn nesten 300.000 kroner. En av de som valgte å støtte Tønsberg-kvinnen økonomisk var Lise Mette Borgen. Hun har selv hatt kreft og ga 85.000 kroner til det unge samboerparet.

– Hvis jeg kunne være med på å redde et ungt liv, så var det ikke pengene det skulle stå på, sier hun til NRK.no.

Men kvinnen var ikke syk. Hun og hennes daværende samboer bløffet alle. På bloggen fortalte 24-åringen om sykdommen. Hun klippet håret, la ut bilder av det som tilsynelatende var hennes egen pasientjournal og fortalte i detalj om hvordan kreften utviklet seg.

”Svært aggressiv spredning, hele kroppen full av kreft, utallige operasjoner og dødsdommer”, kunne man lese i ett av de mange innleggene.

Var aldri kreftsyk

Det ble også dannet en Facebook-gruppe som etterhvert fikk over 8000 medlemmer. Denne gruppen ble fjernet i 2010.

Da bedrageriet ble avslørt var ikke Borgen opptatt av pengene, men at kvinnen ødela for andre.

– Jeg er ikke så opptatt av pengene for de ga jeg jo fordi jeg hadde råd til det, men det er synd at hun ødelegger for en så alvorlig sak, sa Borgen da saken ble kjent.