Hopp til innhold

Kriseteamet sov da Ola og Frikk døde

På legevakten i Tønsberg satt flere sjokkerte ungdommer etter dødsulykken som skjedde klokken 04 om natten.

Ulykke Nøtterøy

Ola Christopher Bakker (20) og Frikk Oscar Gunnari (19) ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo, men det var ikke mulig å redde dem.

Foto: Gjersøe, Peder / SCANPIX

Ingen i kriseteamet på Nøtterøy var tilgjengelige da Ola Christopher Bakker og Frikk Oscar Gunnari fra Bærum omkom i båtulykken på Nøtterøy natt til tirsdag.

Svein Lie, fylkeslege i Vestfold

Fylkeslege i Vestfold, Svein Lie, sier de nå vil ta afæære etter at kriseteamet på Nøtterøy ikke var tilgjengelig etter båtulykken natt til tirsdag.

Foto: Sverre Lilleeng / NRK

Legevakten ringte rundt til flere i Nøtterøys kriseteam, uten at de fikk svar. Til slutt måtte folk fra kriseteamet i Tønsberg rykke ut.

– Når man sover er det vel ingen som tar telefonen, sier kommunelege Tore Arne Martinsen i kriseteamet på Nøtterøy til NRK.no.

Flere sjokkerte ungdommer satt dermed på legevakten i Tønsberg etter dødsulykken.

Kom på jobb fire timer senere

De to unge mennene var på vei fra en fest i båt da de kjørte inn i baugen på en båt som lå til kai ved Styrsvik i Vrengensundet klokken fire natt til tirsdag i forrige uke.

Først da kommunelegen kom på jobb fire timer senere fikk han vite at legevakten hadde forsøkt å få tak i han på natten.

– Kriseteamet på Nøtterøy har ikke nattevakt, men vi stiller selvfølgelig opp når det er mulig å få tak i oss, også utenom arbeidstid, påpeker Martinsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Båt i ulykke Nøtterøy

Kriminalteknikere fra politiet i Tønsberg sjekker båten de to unge mennene satt i da ulykken skjedde natt til tirsdag.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Vil ta affære

Selv om fire personer i kriseteamet på Nøtterøy var til stede, var ingen tilgjengelig da legevakten ringte. Nå vil fylkeslege Svein Lie ta affære.

Kommunen har en klar forventing om å ha en kriseteams-organisering. Når den er avtalt i kommunene må vi også forvente at den fungerer.

Kommunelege Tore Arne Martinsen innrømmer at rutinene kan bli bedre i slike situasjoner.

– Det er klart at ting kan bli bedre. Et vaktsystem i en kommune koster veldig mye, og jeg tror ikke det har vært på tale at vi skulle ha et vaktsystem for kriseteamet. Kriseteamet tar seg jo ikke av øyeblikkelig hjelp, og er ikke et team som står klart til å redde liv. Det er legevakten og akuttmottaket på sykehuset som har den oppgaven, sier Martinsen.

Fylkelege Svein Lie sier at de nå vil ta opp temaet i et møte med kommunene.