Hopp til innhold

Elever fikk feil eksamen i matematikk

Da åtte elever ved Holmestrand videregående skole skulle opp i matematikkeksamen fikk de utdelt feil eksamenspapirer. Nå kan eksamen bli annullert.

Holmestrand videregående skole

Åtte elever ved Holmestrand videregående skole kan risikere å få annullert sin matteeksamen fra mai i år på grunn av feil.

Foto: Holmestrand videregående skole

Elevene skulle opp i eksamen i matematikk 25. mai i år, men alle de åtte elevene var kodet med feil kode på utdanningen de tar, og fikk feil papirer.

– I planleggingen for skoleåret fortsatte vi å bruke den koden som gjaldt for fjoråret. Vi har ikke fanget opp dette og fått endret koden, så da elevene ble meldt opp til eksamen ble de meldt opp til feil variant, sier fungerende rektor ved Holmestrand videregående skole, Svein Kristiansen til NRK.no.

Elevene skulle gått opp til eksamen i Vg2, men fikk en eksamensoppgave som gjaldt for både Vg1 og Vg2. Det var elevene selv som oppdaget feilen da oppgavene ble utlevert på eksamen.

– Elevene var velig disiplinerte og gjorde den jobben de skulle i løpet av eksamensdagen. Dagen etter ble elevene orientert om at de hadde fått feil eksamen, sier Kristiansen.

– Forstår ubehaget

Elevene har vært gjennom undervisning i matematikk for Vg1 tidligere, men til eksamen hadde de kun forbredt seg til oppgaver relatert til Vg2.

– Det er klart jeg forstår det er ubehagelig å ha gjennomført en eksamen, og så få vite at det ikke er rett utgave man har besvart. Likevel synes jeg elevene totoalt sett har tatt dette med fatning.

Hvordan opplever dere i skolen dette?

Det er klart dette er veldig kjedelig, og svært beklagelig at slike ting skjer.

Blir trolig annullert

Eksamenskontoret i Vestfold fylkeskommune ble varslet dagen etter eksamen, og har sendt en henvendelse til Utdanningsdirektoratet om saken. Hilde Austad, seniorrådgiver hos Utdanningsdirektoratet sier eksamenen trolig blir annullert.

– Det er den muligheten de har dersom det er gjort en formell feil. Elevene vil få mulighet til å gå opp til en ny eksamen til høsten om de ønsker det, sier hun til NRK.no.

De elevene som ikke ønsker en ny eksamen kan søke om dispensasjon fra kravet til antall eksamener. Får de dispensasjon vil de få et fullverdig vitnemål, selv om eksamen ble annullert.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark