Hopp til innhold

Vestfoldbanen åpnet igjen

Trafikken på Vestfoldbanen er nå åpnet igjen etter at et tog rev ned kjøreledningen onsdag kveld.

Reparasjoner på Vestfoldbanen

To arbeidslag fra Jernbaneverket jobbet på spreng med å reparere den skadde kjøreledningen mellom Drammen og Holmestrand.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Trafikken på Vestfoldbanen er nå åpnet igjen etter at et tog rev ned kjøreledningen onsdag kveld.

Alle tog mellom Holmestrand og Drammen ble innstilt, og togpassasjerene ble fraktet med buss på strekningen.

Uhellet med kjøreledningen skjedde like nord for Holmestrand.

– Det var store skader på ledningen, så dette tok lenger tid enn det vi trodde. Arbeidet er ventet å ta så lang tid at det ikke vil gå tog mellom Holmestrand og Drammen resten av torsdag, sa Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NRK.no torsdag formiddag.

Klokken 15.55 kunne imidlertid Jernbaneverket melde at Vesfoldbanen var åpen for trafikk igjen.

Ble fraktet med buss

Arvid Bårdstu

Arvid Bårdstu i Jernbaneverket sier det fort kan bli litt hektisk når alle tog er innstilt på strekningen mellom Drammen og Holmestrand.

Foto: Jens Kyed / NRK

Alle passasjerene som skal sørover ble fraktet med buss fra Drammen stasjon til Holmestrand. Der sto et tog og vente på passasjerene.

Ingjerd Skrede er en av dem som ble rammet av togstansen i togtrafikken torsdag morgen. Hun skulle rekke et møte i Oslo klokken 10.

– Jeg tok 0713-toget, og alt gikk fint helt til det ble bom stopp på et jorde mellom Skoppum og Holmestrand. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne kjøre inn til Holmestrand for det sto det allerede så mange tog i kø, sier Skrede.

– Svært utilfredsstillende

Det er ikke første gang at NSB sliter med forsinkelser og innstillinger. Skrede sier dette er svært frustrerende for dem som pendler, og som er avhengige av toget.

– Dette er jo en fortvilt situasjon for oss som skal på jobb i Oslo hver eneste dag når det stadig er forsinkelser. Det er en lite tilfredsstillende situasjon, sier Skrede.

Arvid Bårdstu i Jernbaneverket håper at skaden kan være reparert i løpet av torsdag kveld.

– Nå har vi hatt folk som har jobbet med dette siden midnatt, og nå har vi satt inn et arbeidslag til. Vi håper at trafikken kan gå som normalt igjen i løpet av kvelden, sier han.