Hopp til innhold

Politiet: – Kan være en som bærer nag til rusmiljøet

Politiet i Vestfold har fortsatt ikke pågrepet noen gjerningsmann etter skytedramaet i Sandefjord fredag ettermiddag. En kvinne er livstruende skadd, og hennes ektemann er kritisk skadd, men utenfor livsfare.

Skytedrama Sandefjord

Ambulanser, politi og helikopter fylte Sandefjord sentrum etter den dramatiske skyteepisoden.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Politiet satte inn store styrker i jakten på gjerningsmannen etter at Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt klokken 10.45 fredag formiddag fikk melding om at tre personer var skutt ved Badeparken i Sandefjord.

– Vi har fortsatt ikke pågrepet gjerningsmannen. En av teoriene vi jobber med er at gjerningsmannen kan være en utenforstående som bærer nag til rusmiljøet. Vi har ingen spesielle personer i søkelyset, og vi går bredt ut i søket etter en gjerningsmann, sier politiinspektør i Vestfold politidistrikt, Kjetil Egelie.

Politiet i Vestfold bekrefter at de har fått bistand fra Kripos i saken.

En kvinne og to menn ble skutt, og den 44 år gamle kvinnen er livstruende skadd. Hennes ektemann (44) er kritisk skadd, men utenfor livsfare. En tredje mann på 47 år er også kritisk skadd, men heller ikke han har livstruende skader.

Leter etter en eldre mann

Selv om politiet ikke har spesielle personer i søkelyset, ber de nå publikum om tips.

– Mannen skal være mellom 170 og 180 centimeter høy. Han skal være lys i huden, og hadde på seg en lang jakke eller frakk i mørke farger. Han er sett både med og uten hund. Vi ber nå alle som vet om menn som lufter hunden sin i Badeparken om å melde seg til politiet, og vi ber også om tips om menn som pleier å gå med hunden sin i dette området, sier Jacobsen.

Ikke funnet våpen

Politiet har ikke funnet noe våpen.

– Dette er en ekstrem handling, og det har ført til en enorm stor politiaksjon. Vi har grunn til å tro at gjerningsmannen har hatt tilknytning til byen, siden han kjente miljøet godt, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen.

– Er det grunn til å tro at gjerningsmannen kan ha bodd i nærheten, siden han kunne gå og hente et våpen?

Vi kan ha grunn til å tro det, men vi vet ikke, sier Kjetil Egelie.

Artikkelen fortsetter under videoklippet.

Video Tre personer skutt i Sandefjord

Se video: Tre personer ble skutt midt i Sandefjord sentrum fredag formiddag.

Skjønner at folk blir redde

Politistasjonssjefen skjønner at folk blir redde når slike episoder skjer midt på lyse dagen i Sandefjord sentrum.

– Vi forstår at mange ble skremt, og vi fikk mange henvendelser under aksjonen. Derfor ringte vi rundt til skolene i området for å opplyse om at denne mannen ikke gikk rundt og skjøt rundt seg i sentrum på hvem som helst. Trolig tilhører han rusmiljøet, og dette måtte vi informere om, sier Brian Jacobsen.

– Ikke tilfeldige ofre

Politiet har grunn til å tro at personene som tidligere i dag ble skutt i Sandefjord ikke var tilfeldige ofre.

– Vitner skal ha hørt at vedkommende skal ha uttalt at han var misfornøyd med rusmiljøet i forkant av skyteepisoden, sier Jacobsen.

Badeparken i Sandefjord ligger ved en populær park midt i byen. Rett ved Park Hotell og Hjertnes kulturhus. Badeparken er et krysningspunkt i Sandefjord, og ifølge vaktmester i Folkets hus, Morten Strand var det mye folk i parken da skuddene falt, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skuddrama i Sandefjord

En kvinne ble skutt i hodet og brystet, mens en mann ble skutt i ryggen. Begge er fraktet til Ullevål Universitetssykehus med kritiske skader. En tredje person, en mann, ligger på Sykehuset i Vestfold med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Jeg hørte to skudd

Dag Kristian Dvergastein var vitne til skyteepisoden i Sandefjord sentrum. Han sier han hørte flere skudd.

– Jeg hørte først ett skudd, så to til. Jeg skjønte ikke at det var skudd med en gang. Jeg hørte lyden spredte seg utover sentrum, og det var veldig høye smell. Det er ikke like gøy å være alene ute i Sandefjord nå, fortalte han til NRK.no.

Ansatte hos eiendomsmegleren Krogsveen, som har tilhold like ved åstedet, forteller til NTB at de en periode etter hendelsen vurderte å låse døren fordi gjerningsmannen ikke var pågrepet. De forteller at folk som oppholdt seg i nærheten av Badeparken da hendelsen fant sted, har fortalt at de hørte fem skudd bli avfyrt, men dette er ikke bekreftet.

Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch sier den brutale hendelsen gjør inntrykk på alle som bor i byen. Likevel mener han Sandefjord er en trygg by.

Skytedrama Sandefjord

Ambulanser, politi og helikopter fylte Sandefjord sentrum etter den dramatiske skyteepisoden.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.