Hopp til innhold

Frp-politikeres boligkjøp er ferdig etterforsket

Avgjørelsen om den mulige korrupsjonssaken havner i retten, kan dermed bli tatt denne uka.

Per Arne Olsen

Økoteamet i Vestfold politidistrikt er nå ferdig med etterforskningen av boligkjøpet til stortingsrepresentant for FrP, Per Arne Olsen (bildet) og partifelle, Bent Moldvær.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Økoteamet i Vestfold politidistrikt iverksatte etterforskning av stortingsrepresentant og nestleder i Frp Per Arne Olsen og partifellen Bent Moldvær som en mulig korrupsjonssak, etter påstander om at de to hadde kjøpt leiligheter direkte av utbygger på Jarlsø i Tønsberg.

Tønsberg Blad hevder at disse leilighetene skal ha vært reservert, og ikke var tilgjengelige på det åpne markedet ved prosjektets salgstart i oktober 2007. I følge avisen måtte andre boligkjøpere trekke lodd hos politiet.

Avisa har også omtalt en garasje som Per Arne Olsen skal ha fått vederlagsfritt av utbyggeren. Denne har en verdi på 220.000 kroner.

Mediedekning førte til etterforskning

Det var mediedekningen rundt boligkjøpet som førte til å politiet ville se nærmere på saken.

– Det har vært antydninger i media som kan oppfattes som at det kan ha funnet sted lovbrudd, og da er det viktig at politiet ser på saken med objektive øyne, sa lederen for politiets Økoteam i Vestfold, politiinspektør Jan Stapnes til NRK.no i oktober 2010.

Etterforskningen mot de to Frp-politikerne er nå fullført.

– Vi er ferdig med etterforskningen, og vil komme med en påtalemessig konklusjon i nær fremtid, sier Jan Stapnes til NRK.no.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark