Hopp til innhold

Aktor frykter strafferabatt

Rettssaken mot Harald Langemyhr og firmaet hans kommer opp først om et år.

Harald Langemyhr
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Under et forberedende rettsmøte torsdag ble det klart at straffesaken mot bedrageritiltalte Harald Langemyhr fra Tønsberg ikke kommer opp før i september neste år. Ifølge Aftenpostens papirutgave får det aktor, politiadvokat Frank Grimstad Jensen, til å se rødt.

– Enhver må skjønne at vi ikke, med åpne øyne, kan gå inn i en sak der vi ser at det kan bli gitt strafferabatt på grunn av lang ventetid, sier Jensen til avisa.

- For lang ventetid

Harald Langemyhr

Det er satt av 14 uker til rettssaken mot Harald Langemyhr.

Om saken kommer opp i september neste år, har det gått tre og et halvt år siden Arbeidstilsynet avdekket det de mente var kritikkverdige forhold i Langemyhrs byggfirma. Så lang ventetid kan være brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK), ifølge aktor.

Derfor har påtalemyndigheten anket avgjørelsen og bedt om at den berammes til våren. Men det skaper problemer for Langemyhrs forsvarere.

Kan ikke til våren

– Langemyhr ønsker å ha de forsvarerne han har valgt. De kan først til neste år, sier den ene av Langemyhrs personlige forsvarere, Ellen Holager Andenæs, til avisa.

Under det forberedende rettsmøtet fikk Langemyhr medhold i at han kan ha to personlige forsvarere og at selskapet Byggmester Harald Langemyhr representeres av en egen forsvarer. Aktor reagerte på antallet forsvarere , men kom altså ingen vei med protesten.