Hopp til innhold

Sjalu mann avlyttet eksens soverom

En mann i 40-årene fra Nøtterøy i Vestfold er tiltalt for å ha montert avlyttingsutstyr i sin tidligere samboers leilighet.

Mannen skal ha innstallert avlyttingsutstyr i kvinnens soverom, bad og kjøkken.

Det var kvinnens advokat som oppdaget avluttingsutstyret, og meldte fra til politiet.

– Vi ble kontaktet for snart ett år siden av den fornærmede i saken. Hun ønsket et besøksforbud mot den tidligere samboeren sin. Dette besøksforbudet ble brutt opptil flere ganger, og til slutt ble mannen varetektsfengslet, forteller politiadvokaty Cathrine Reidulf til NRK.no.

Avlyttingsutstyr i deodoranten

Mannen skal ha montert avlyttingsutstyr både i kvinnens soverom, under kvinnens kjøkkenbord og i en deodorant på badet. I tillegg skal han ha plassert en koffert med avlyttingsutstyr ved husveggen til kvinnes bolig.

Avlyttingen skal ha skjedd i en periode på nesten et år, men Reidulf ønsker ikke å kommentere hvordan dette har skjedd.

Nøtterøymannen har i lang tid plaget sin tidligere samboer med telefoner og tekstmeldinger. Han har også truet kvinnen med at han ville hevne seg dersom hun ikke snakket med ham. Saken har vært en stor belastning for kvinnen.

– Forholdet har vært veldig belastende for henne, sier Reidulf.

Nekter avlytting

Mennen har erkjent brudd på besøksforbudet og for å ha sendt kvinnen tekstmeldinger, men nekter for å ha avlyttet kvinnen, sier mannens advokat, Pernille Nordendahl.

– Nei, han nekter for at han har montert avlyttingsutstyr i kvinnens hjem, sier hun.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark