Hopp til innhold

- En fremragende redningsmann

De ansatte i Redningsselskapet er i sorg, etter at kollegaen deres døde etter å ha blitt slått ned på pub.

Hans Jacob Gaupen i Redningsselskapet
Foto: Morten Harangen / NRK

Mannen var på kurs i regi av Redningsselskapet. Resten av deltakerne var i dag samlet i flere timer, for å snakke ut som hendelsen og minnes den unge mannen.

Les: 27-åringen døde av skadene

- Dette berører hele Redningsselskapet. Vi er alle sterkt preget, forferdelig lei oss og vi har ikke ord for det som har skjedd, sier Hans Jacob Gaupen, som er fagansvarlig i Redningsselskapet, og ledet kurset som 27-årigen deltok på.

Dyktig

Mannen, som opprinnelig kom fra Namdalen i Nord-Trøndelag, men som bodde i Bergen, beskrives som dyktig i jobben.

- Han var en fremragende redningsmann og maskinsjef, forteller Gaupen.

Den 20 år gamle mannen fra Tønsberg som er pågrepet og siktet etter det fatale angrepet, har i dag forklart til politiet at det var en nedsettende kommentar som fikk det til å svartne for ham.

Tordenskiold Pub

Her, på Tordenskiold pub, oppstod hendelsen.

Foto: Morten Harangen / NRK

Jourhavende jurist, Nina Aaskjær, i Vestfold politidistrikt opplyser at siktelsen på legemsbeskadigelse med døden til følge opprettholdes, og at 20-åringen fremstilles for varetektsfengsling i morgen. Han har erkjent volden, men ikke tatt stilling til punktet om dødsfølgen.

Robert Jacobsen

Robert Jacobsen, kaptein om bord på redningsskøyta Askerbæringen.

Foto: Morten Harangen / NRK

Les også: Delvis erkjent straffskyld

- Tung dag på jobb

Offeret skulle om bare 14 dager mønstret på redningsskøyta Askerbæringen, som har base i Stavern. Også mannskapet der er sterkt preget av dødsfallet. Kaptein Robert Jacobsen sier det er en veldig tung dag på jobb.

- Det går nesten ikke an å beskrive hvor ille det er å få en slik beskjed. Et sjokk. Vi skal jo berge og hjelpe folk, og så får man en slik beskjed. Tankene våre går nå til mannens familie, forteller Jacobsen. Han har 40 år bak seg i Redningsselskapets tjeneste og har aldri opplevd noe liknende.

Blind vold

27-åringen var gjest på Tordenskiold Pub da bråket oppsto natt til søndag. Daglig leder Johnny Wulfken sto selv vakt i døra, og han oppfattet hendelsen som uprovosert, blind vold.

- Det skjedde veldig, veldig fort. Det var ingen slåsskamp, det bare smalt, og seansen var over på noen sekunder, forteller Wulfken.

Les også: - Tar dødsfallet tungt

Johnny Wulfken

Johnny Wulfken, daglig leder ved Tordenskiold pub.

Foto: Morten Harangen / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark