Hopp til innhold

Har DNA, men henlegger saken

Politiet i Tønsberg har også bilde og fornavnet på mannen som voldtok en kvinne i 2007, likevel henlegger de saken.

Kvinnen skal ha blitt voldtatt på det nå nedlagte utestedet Cruise i Tønsberg i 2007.

Hennes bistandsadvokat Are Bohne, synes det er utrolig at politiet ikke finner mannen, og mener politiet burde ha etterlyst han i media, skriver Dagbladet.

- Gjorde alt riktig

Et vitne i saken hadde tatt bilde på utestedet og kvinnen har pekt ut en av mennene på dette bildet som gjerningsmannen.

Bohne mener kvinnen har gjort alt riktig i denne saken og skjønner derfor ikke hvorfor politiet har henlagt saken. Han peker på at hun ropte på dørvaktene og ringte politiet når det skjedde.

Tror på jenta

Politiadvokat Cathrine Reidulff sier til avisen at politiet har gjort det de kan, men at det er en ukjent gjerningsmann.

- Vi behandler dette som en ordinær voldtektssak. Dette har ingenting med at vi ikke tror på jenta. Hennes versjon er bekreftet. Men vi kan ikke se nå at vi kunne gjort noe annerledes, eller gjort noe mer, sier hun.

På spørsmål om hvorfor mannen ikke har vært etterlyst, svarer hun at det er sjelden politiet gjør det og at det er i strid med uskyldspresumpsjonen.

- Vil vurdere saken

Olaf Kløvstad i politiet i Vestfold, sier til NRK at det ikke bare er å etterlyse en antatt gjerningsmann med bilde.

- I dette tilfelle er det en kvinne som sier hun ble voldtatt, det kan være mannen ikke mener det samme. Da er det vår jobb å sørge for at ikke folk henges ut unødvendig, sier han.

Kløvstad sier de ikke vil gå ut med bilde nå, men de at de skal vurdere om de skal se på saken igjen.

- Denne mannen er ikke i et DNA register nå, dette registeret utvides stadig og den dagen det eventuelt blir treff, så vil denne personen bli tatt, sier han.

Til NRK sier kvinnens bistandsadvokat Are Bohne at politiet kunne ha laget en fantomtegning dersom de ønsket å verne gjerningsmannen, men at de heller ikke har gjort det.

Kvinnen har fått 100 000 kroner i voldsofferstatning.

Vil ha fakta

Statsadvokaten har i dag bedt om å få den henlagte voldtektssaken til en kvinne i Tønsberg oversendt.

Statsadvokat Arnfinn Hval sier han vil undersøke fakta i saken, men han ønsker ikke å la seg intervjue.